În fiecare an, peste 47 de milioane de femei din întreaga lume trec prin menopauză. Cu toate acestea, perimenopauza și menopauza sunt adesea considerate încă un subiect tabu și sunt stigmatizate.

Simptomele menopauzei sunt adesea diagnosticate greșit, iar nivelul de educație și de conștientizare al cadrelor medicale cu privire la menopauză este alarmant de scăzut.

Pe rețelele de socializare, femeile caută sfaturi, dar sfârșesc adesea în haos.

Aproximativ 30 până la 50 la sută dintre femei suferă de simptome ale menopauzei, care le pot afecta calitatea vieții și au un impact asupra încrederii în sine și a relațiilor. Toate aceste simptome sunt în contrast puternic cu atitudinea lor față de viață. Sondajele arată că femeile de peste 50 de ani știu ce își doresc și au mai multă încredere în sine.

Prin urmare, multe femei percep menopauza ca fiind „încă un obstacol de depășit”.

Problema menopauzei trebuie regândită

Inka Ficht și Linda Cowie de la IPG Health și SOLVE(D) oferă opt sfaturi despre cum pot fi femeile mai bine informate cu privire la menopauză și cum pot obține sprijinul potrivit – din partea medicilor, a asiguratorilor de sănătate, a companiilor farmaceutice, a mărcilor, a politicii, a societății și a mass-media.

Inka Ficht este expert în marketing farmaceutic, cu peste 20 de ani de experiență în domeniul comunicării în domeniul sănătății, acoperind mărci de medicamente de uz medical, medicamente fără prescripție medicală și mărci de consum. De-a lungul carierei sale, a condus echipe internaționale care au lucrat în diverse indicații, inclusiv în domeniul sănătății femeilor.

Linda Cowie are peste 30 de ani de experiență în domeniul asistenței medicale internaționale, lucrând în Marea Britanie, Europa, SUA și Japonia. La începutul carierei sale, a lucrat în cadrul clienților, conducând echipe de marketing și comunicare.

Materialul integral este disponibil aici: https://www.webcargo.net/l/ppEEJvmA3U/