Stiați că doar 50% din pacienții cronici își iau corect medicația și au o bună aderență la tratament? Aderența afectează calitatea și durata vieții pacienților și are impact direct asupra sistemelor de sănătate.

Comunitatea Asociațiilor de Pacienți – Caspa.ro se reunește marți, 15 noiembrie 2022, de la ora 16.00, pentru a marca ”Ziua Aderenței la Tratament”. Va fi prima manifestare științifică dedicată acestei zile și momentul potrivit pentru a discuta despre importanța aderenței la tratament și cum poți răspunde provocărilor care îți apar în calea continuării constante a tratamentului. Rolul farmacistului în această ecuație complicată se poate dovedi de multe ori esențial și poate face diferența.

Înscrierile sunt deschise pe pagina evenimentului, accesibilă aici: https://www.caspa.ro/caspa-ro-dezbatere-video-editia-17-digital-25/.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aderența la tratament are impact direct mai ridicat asupra rezultatelor obținute de  pacient, decât tratamentul specific în sine. Aceasta poate afecta calitatea și durata vieții, rezultatele asupra sănătății pacienților și costurile generale ale asistenței medicale. Se estimează că aderența la tratament a pacienților cu boli cronice este de aproximativ 50%, în condițiile în care pentru o eficacitate terapeutică optimă, este nevoie să atingem pragul de 80%. În plus, aderența la tratament tinde să scadă pe măsură ce ne îndepărtăm de prescrierea inițială.

Despre provocările care ne împiedică să luăm medicația conform recomandărilor și despre proiectul ENABLE vor vorbi cei 2 invitați speciali ai ediției: Conf. Dr. Paraschiva Postolache, Şef Secție Clinică Recuperare Medicală Respiratorie la Spitalul Clinic de Recuperare din Iași și expert național și european al Ministerului Sănătății pentru dizabilități și recuperare , alături de prof. dr. Cristina Ghiciuc, medic primar farmacologie clinică.

Lucrările vor fi moderate de jurnalistul Dorin Chioțea și vor fi transmise pe Zoom și live pe pagina de Facebook Caspa.ro. 

Detalii suplimentare pe pagina evenimentului, disponibilă aici: https://www.caspa.ro/caspa-ro-dezbatere-video-editia-17-digital-25/.