Testarea genetică joacă un rol tot mai important, atât în ceea ce privește diagnosticul (aprox. 10-15% din cazurile diagnosticate se datorează însă unor defecte genetice moștenite) cât și în privința inițierii rapide a imunoterapiei sau terapiei țintite ca tratament de primă linie, care crește semnificativ ratele de supraviețuire.

Alături de dr. Cosmin Arsene, consultant științific la Laboratoarele Regina Maria discutăm joi, 7 septembrie 2023, de la ora 14.00 despre rolul testării genetice în neoplasmul colorectal. Participarea este gratuită, iar înscrierile sunt deschise pe pagina webinarului Ora Pacientului Oncologic, accesibilă aici: https://www.medicalmanager.ro/testarea-genetica-in-cancerul-colorectal/.

În condițiile în care cancerul colorectal reprezintă a doua cauză de mortalitate neoplazică în România, după cancerul pulmonar și 1 din 20 persoane este afectată de această formă de cancer, e important să ne educăm cu privire la opțiunile inovatoare de diagnostic și tratament pe care le avem la dispoziție în țara noastră.

Te așteptăm la Ora Pacientului Oncologic pentru a afla:

  • Ce este și cum se realizează testarea genetică în cancerul de colon
  • Cui se recomandă testarea pentru tratament țintit
  • Care sunt avantajele testării
  • Când și cui e recomandată testarea genetică.

Webinarul Ora pacientului oncologic este o inițiativă MedicalManager.ro, EventsMax.ro și Caspa.ro, organizată cu susținerea partenerului Regina MariaRețeaua privată de sănătate