Campanie de prevenție și informare privind bolile cardiovasculare și bolile pulmonare

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial. În România 42% dintre români suferă de boli cardiovasculare și de cele mai multe ori sunt depistate prea târziu. Deși la apariția bolilor cardiovasculare contribuie mai mulți factori de risc, la baza acestor afecțiuni se află fenomenul de îmbătrânire a vaselor de sânge, respectiv îmbătrânirea arterelor.

În perioada 27 mai-28 iulie 2019, 19 farmacii Alphega din Craiova vin în întâmpinarea pacienților cu consiliere de specialitate personalizată și cu servicii performante gratuite de măsurare a vârstei arteriale și a capacității pulmonare.

Vârsta vasculară poate să fie mai mare decât vârsta cronologică

O persoană cu vârsta de 30 de ani poate avea o vârstă arterială mai mare cu 10-20 de ani. Persoanele sedentare, fumătorii, consumatorii cronici de alcool, persoanele supraponderale, persoanele supuse stresului cronic, cu istoric familial de boli cardiovasculare sau care deja suferă de diabet sau hipertensiune arterială,  pot avea vârsta arterelor mai mare decât vârsta cronologică.

Măsurarea vârstei arteriale se realizează cu un echipament neinvaziv validat și certificat de instituții europene acreditate care monitorizează 3 indicatori-pulsul, tensiunea și viteza de circulație a sângelui.

Bolile respiratorii, a treia cauză de deces în Uniunea Europeană

Cancerul pulmonar ocupă primul loc la mortalitatea cauzată de cancer în Europa. În România, au fost înregistrate 95 de decese la 100.000 de locuitori, țara noastră situându-se peste media europeană.

Persoanele care acuză dificultăți de respirație, adică simt că rămân fără suflu când urcă scările, care simt că nu au suficient aer, simt uneori o senzație de sufocare și de greutate în piept pot fi predispuse la boli respiratorii. 

Farmaciștii Alphega vă așteaptă să vă testați gratuit capacitatea pulmonară. Scopul acestui serviciu este de a identifica persoanele care prezintă riscuri ascunse de boli pulmonare și de BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică).

Peste 146.700 de persoane din toată țara au testat gratuit serviciul de măsurare a vârstei arteriale și serviciul de testare a capacității pulmonare și peste 2.896.000 de persoane au fost informate cu privire la existența acestora în farmaciile Alphega, iar în urma testării serviciilor pacienții au conștientizat importanța prevenției și a respectării unui regim de viață sănătos.

“Recomand aceste servicii cu căldură tuturor deoarece oferă informații despre cum putem să prevenim bolile de inimă sau de plămâni. Până să efectuez testul de măsurare a vârstei arteriale, nici nu știam că arterele mele pot avea de suferit în timp și cât de important este să avem un stil de viață sănătos.” Andreea M. pacient

 

În perioada 13-15 iunie 2019, persoanele care au dorit să beneficieze de testarea celor două servicii s-au adresat farmaciștilor Alphega care au realizat gratuit măsurători atât pentru depistarea vârstei arteriale cât și pentru capacitatea pulmonară în centrul comercial Electroputere Mall din Craiova, la standul Alphega.

Campaniile de măsurare a vârstei arteriale și a capacității pulmonare sunt disponibile gratuit, în perioada 27 mai-28 iulie 2019  în cele 19 farmacii partenere din Craiova: 

Pentru mai multe informații cu privire la campaniile de prevenție și informare derulate de farmaciile Alphega vă rugăm să vizitați site-ul nostru www.alphega-farmacie.ro

Farmaciștii Alphega, aproape de tine!