Ieri a fost prezentat Pharmachat, un chatbot inovator și avansat, care aduce conceptul de suport profesional pentru asistența medicală și farmaceutică din România la un alt nivel.

Pharmachat este un produs tehnologic de ultimă generație, dezvoltat de compania Apollo AI Technologies. Compania Apollo AI Technologies are o experiență relevantă în domeniul AI marcată de succesul primului chatbot, Diabeta, care a fost lansat în 2021. Chatbotul Diabeta se adresează specialiștilor din domeniul diabetului, dar și altor arii terapeutice, precum cardiologie, nefrologie, endocrinologie etc. Diabeta a fost dezvoltată într-o colaborare strânsă cu nume importante din industria farmaceutică la nivel global, precum Novo NordiskBoehringer- Ingelheim și Medtronic și a fost foarte bine primită de lumea medicală. Astfel, Pharmachat reprezintă a doua iterație a companiei  Apollo AI Technologies, specializată în utilizarea inteligenței artificiale, ca să dezvolte interfețe inteligente pentru domeniul sănătății.  

Odată cu lansarea Pharmachat, intrăm într-o nouă eră a serviciilor profesionale de suport pentru domeniul sănătății, în care accesul la orice informații despre medicamentele autorizate în România este la doar un click distanță.  

Pharmachat combină soluții moderne de procesare de informații medicale avizate și tehnologii de inteligență artificială, pentru a oferi acces facil la informația de specialitate tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății. 

Pharmachat procesează peste 8.500 de prospecte medicale pentru medicamentele autorizate în România, oferind acces instant la peste 1,7 milioane de interacțiuni dintre medicamente. Astfel, Pharmachat devine ghidul esențial pentru toți specialiștii din domeniul sănătății aflați în căutarea informațiilor actualizate și relevante despre medicamente. 

În cadrul evenimentului de lansare au fost prezentate funcționalitățile Pharmachat și modul în care acest instrument aduce valoare reală pentru medici și farmaciști, facilitând procesul de luare a deciziilor informate în domeniul sănătății. 

 ”În procesul de dezvoltare a Pharmachat, am avut privilegiul de a colabora strâns cu comunitatea de farmacii Alphega România. Astfel, am lucrat cu o echipă de farmaciști de top, pentru a testa și valida funcționalitățile Pharmachat. Această colaborare ne-a oferit un feedback valoros și ne-a asigurat că Pharmachat își îndeplinește cu succes rolul de a rezolva problemele de zi cu zi ale medicilor și farmaciștilor. Astfel, parteneriatul cu Alphega demonstrează angajamentul nostru de a oferi un produs excelent și de a îmbunătăți continuu experiența utilizatorilor noștri. Prin unirea eforturilor cu nume mari din industria farmaceutică și prin utilizarea tehnologiei de vârf, suntem hotărâți să continuăm să inovăm în beneficiul industriei medicale și farmaceutice. Pharmachat reprezintă viitorul asistenței medicale și farmaceutice și suntem bucuroși să împărtășim această experiență cu toți cei pasionați de sănătate și tehnologie” a spus Mihela Onofrei, GM Apollo AI Technologies. 

Sunt impresionat de eficiența și valoarea adăugată pe care Pharmachat o aduce în activitatea celor care lucrează zilnic cu informații despre medicamente. Echipa de farmaciști Alphega care a testat Pharmachat a fost foarte mulțumită de funcționalitățile și de răspunsurile extrem de rapide oferite de aplicație. Pharmachat este deja un instrument indispensabil pentru a obține informații oficiale și actualizate despre medicamentele autorizate în România. Sunt convins că Pharmachat va deveni foarte repede un partener digital nelipsit pentru oricine lucrează în domeniul farmaceutic”,  a transmis  Valentin Gorbănescu, Country Manager, Alphega. 

Pharmachat a fost dezvoltat de o companie românească, Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor și farmaciștilor cu susținerea partenerului Alphega. Pentru informații suplimentare despre Pharmachat și despre modul în care puteți accesa aplicația dacă sunteți medic sau farmacist, accesați platforma www.pharmachat.ro.