Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca este singura instituţie de învăţământ superior de medicină şi farmacie din România care este inclusă în clasamentul QS World University Rankings by Subject 2022.

„Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a fost desemnată una dintre cele mai bune universităţi din lume, potrivit noii ediţii a clasamentului QS World University Rankings by Subject 2022. UMF „Iuliu Haţieganu” ocupă locul 351-400 la disciplina Medicină, din domeniul general Ştiinţele Vieţii şi Medicină, fiind şi în acest an singura instituţie academică cu profil medical din România inclusă în acest ranking”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de UMF Cluj-Napoca.

Potrivit sursei citate, QS Quacquarelli Symonds – think-tank internaţional pentru învăţământul superior – a publicat miercuri cea de-a douăsprezecea ediţie a QS World University Rankings by Subject, o analiză comparativă a performanţelor a 15.200 de programe universitare individuale, de la 1.543 de universităţi din 88 de ţări din întreaga lume, în 51 de discipline academice. La elaborarea clasamentului pentru disciplina Medicină au fost evaluate 1.200 de universităţi, iar 671 dintre acestea au fost incluse în clasament.

„UMF „Iuliu Haţieganu” este singura universitate din România inclusă în intervalul #351-400, fiind urmată de Universitatea Babeş-Bolyai, în intervalul 601-650. (…) Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” este prezentă în mai multe clasamente internaţionale importante, dedicate instituţiilor de învăţământ superior. Datorită acestor rezultate, universitatea clujeană ocupă locul 4 în Metarankingul Universitar pe anul 2021, realizat de Ministerul Educaţiei, care clasifică cele mai performante instituţii de învăţământ superior la nivel ştiinţific şi cu vizibilitate internaţională în clasamentele globale ale universităţilor”, se mai arată în comunicat. AGERPRES