Două contracte de finanţare, în valoare de aproape 14 milioane de euro, au fost semnate de rectorul universităţii, prof. dr. Anca Buzoianu, în prezenţa ministrului Educaţiei Ligia Deca.

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu a semnat sâmbătă, 6 iulie 2024, contractele de finanţare câştigate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Valoarea contractelor este de 69,3 milioane de lei şi vizează două proiecte importante de dezvoltare a infrastructurii universitare, se arată într-un comunicat.

Primul proiect, în valoare de 47,16 milioane de lei, constă în „Construirea centrului de simulare, training şi cercetare pentru dezvoltarea competenţelor profesionale şi centrul de chirurgie experimentală şi training”. Clădirea va fi ridicată pe o suprafaţă de aproape 4.000 de metri pătraţi şi va dispune de 246 de locuri pentru spaţii de lectură şi recreere, precum şi de 99 de locuri destinate studenţilor proveniţi din mediile defavorizate. Proiectul UMF „Iuliu Haţieganu” a reuşit să se claseze pe locul al patrulea, dintr-un total de 20 de proiecte depuse, obţinând peste 80 puncte.

În cadrul aceluiaşi apel de proiecte, universitatea clujeană a obţinut finanţare şi pentru un al doilea proiect care vizează Reabilitarea Căminului 10, din campusul studenţesc Hasdeu. Acesta este în valoare de 22,14 milioane de lei şi constă în modernizarea a 220 de locuri de cazare în cămin. 90 dintre acestea sunt destinate studenţilor din mediile defavorizate. Şi acest proiect s-a clasat pe locul al patrulea, din 22 de proiecte despuse , obţinând peste 92 puncte.

„Suntem extrem de încântaţi şi mândri să anunţăm semnarea contractelor de finanţare în valoare de aproape 14 milioane de euro, câştigate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Aceste fonduri vor fi direcţionate către două proiecte importante de dezvoltare a infrastructurii universitare, menite să îmbunătăţească considerabil calitatea educaţiei şi a cercetării în cadrul universităţii noastre. Investiţiile în infrastructura universitară sunt esenţiale pentru a crea un mediu modern şi performant de învăţare şi cercetare. Prin aceste proiecte, ne propunem să dezvoltăm facilităţi de top care să răspundă nevoilor studenţilor, cadrelor didactice şi cercetătorilor noştri, contribuind astfel la formarea unor profesionişti de excepţie în domeniul medical şi farmaceutic. UMF «Iuliu Haţieganu» demonstrează, încă o dată, angajamentul său de a investi continuu în cercetarea şi inovarea medicală”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul universităţii.