News

Dr. Farm. Răzvan Prisada: Este nevoie să potențăm și să utilizăm orice specialist avem la îndemână, iar farmacistul este un pilon de bază în ceea ce privește un bun management al diabetului

„În ceea ce privește managementul nonfarmacologic, legat de nutriție, de reducerea aportului caloric, farmacistul trebuie să aloce mai mult timp obținerii de informații de la pacient, să comunice cu medicul curant, ca la final să constituie un real dosar al pacientului”, a susținut Dr. Farm. Răzvan Prisada, Vicepreședintele Colegiului Farmaciștilor din România, în cadrul întâlnirii Comunității OSC – Farmacia Viitorului, organizată cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la descoperirea insulinei.

Citeşte mai mult

Gabi și Cristian Airinei, Asociația ”Da, și Eu Pot”: Prin exemplul personal, le arătăm persoanelor cu diabet zaharat cât de importante sunt mișcarea, sfatul medicului și optimismul

Comunitatățile OSC Farmacia Viitorului și RoDiabet s-au reunit în mediul online în decembrie 2021 pentru a marca 100 de ani de la descoperirea insulinei, una dintre cele mai mari realizări medicale din toate timpurile, care continuă să salveze milioane de vieţi în întreaga lume.

Citeşte mai mult

Conf. Dr. Anca Pantea Stoian: Suntem responsabili să ducem mai departe descoperirea extraordinară a insulinei

”Este un moment important să marcăm cei 100 de ani de la descoperirea Insulinei, inovație medicala de excepție care a schimbat tot ceea ce înseamnă abordarea terapeutică a pacientilor cu diabet zaharat ,la nivel global”, a susținut Conf. Dr. Anca Pantea Stoian, în cadrul intervenției sale din dezbaterea ”Insulina 100: Călătoria, Moștenirea și Drumul înainte”, organizată pe 21 decembrie 2021.

Citeşte mai mult

CNAS: Cum se stabileşte noul plafon de compensare cu 90% a medicamentelor, la pensionarii cu venituri mici

De la 1 ianuarie 2022, pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială până la 1.429 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, beneficiază de compensare cu 90% pentru medicamentele din sublista B cuprinsă în Lista de medicamente compensate şi gratuite, a căror valoare la nivelul preţului de referinţă/prescripţie este de până la 330 lei/lună.

Citeşte mai mult
Loading