Actualitati medicale

Antibiotice Iași: Unul dintre cele mai utilizate antibiotice în pandemie a câștigat licitația organizată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a finalizat recent licitația prin care asigură țărilor membre stocurile necesare, pentru cel de-al doilea val al pandemiei, cu antibiotice betalactamice (amoxicilină cu acid clavulanic și piperaciclină cu tazobactam). Antibiotice Iași a câștigat această licitație pentru produsul AmoxiPlus® (amoxicilină/acid clavulanic – pulbere sterilă injectabilă) și va livra, la solicitarea țărilor europene, 2.750.000 flacoane, într-un interval de 12 luni.

Citeşte mai mult

Prof. univ. dr. Doina Azoicăi: Igiena mâinilor s-a dovedit a fi o modalitate esențială de luptă împotriva transmiterii noului coronavirus

Prof. univ. dr. Doina Azoicăi, președinte al Societății Române de Epidemiologie și președinte al Comisiei de Epidemologie din cadrul Ministerului Sănătății, a transmis prin intermediul portalului MedicalManager.ro un mesaj special cu ocazia Zilei Internaționale a Igienei Măinilor, aniversată pe 5 mai.

Citeşte mai mult

Răzvan Prisada, Vicepreședinte – Colegiul Farmaciștilor: Depozitele actuale de paracetamol sunt la limită, nu stocați acasă medicamente pe care, probabil, nu le veți folosi niciodată!

Pacienții ar trebui să dea dovadă de ”un comportament responsabil”, mai ales că ”perioada cea mai grea abia urmează” și ”să nu-și facă acasă depozite de medicamente. Este îndemnul adresat pacienților de vicepreședintele Colegiului Farmaciștilor, Răzvan Prisada.

Citeşte mai mult

Prof. univ. dr. farm. Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor din România: Dorim mai multă predicție privind existența unor stocuri tampon la toate categoriile de medicamente și luarea de măsuri rapide când apar neajunsuri

Prof. univ. dr. farm. Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor din România (CFR), apreciază că reacția farmaciștilor și asistenților de farmacie a fost una exemplară până în momentul de față în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

Citeşte mai mult
Loading