Autoritățile americane au aprobat tabletele cu senzor inclus

Un nou tip de tabletă anunță singură dacă este administrată corect: recent, autoritățile americane au aprobat tabletele cu senzor încorporat, care poate transmite mesaje către medic sau aparținători. Potrivit unui comunicat al autorităților americane din domeniul farmaceutic, Food and Drug Administration (F.D.A.), tabletele aprobate, care poartă numele de “Ability MyCite”, sunt destinate persoanelor care suferă de afecțiuni psihice.

Potrivit F.D.A., senzorul va transmite un semnal de îndată ce tableta intră în contact cu sucul gastric. Semnalul este recepționat cu ajutorul unui plasture aplicat pe toracele pacientului.

La rândul său, recipientul transmite un mesaj către o aplicație care le permite medicilor, îngrijitorilor, aparținătorilor sau prietenilor să își folosească dispozitivele mobile pentru a controla în ce măsură pacientul respectă recomandările de administrare a tratamentului medicamentos.

“Abilty MyCite” este destinat pacienților diagnosticați cu schizofrenie, tulburări bipolare sau depresie. Tabletele sunt realizate de producătorul japonez Otsuka Pharmaceutical. Recipientul și plasturele aferent sunt fabricate de producătorul american Proteus Digital Health.

Sursa: http://www.alphega-farmacie.ro/noutati-medicale/tabletele-care-anun-singure-c-nd-trebuie-administrate-661/