Creșterea gradului de informare și implicare a studenților farmaciști este scopul Programului „Farmacia Viitorului”, prezentat pe 28 martie 2019 în fața studenților Facultății de Farmacie din cadrul UMF “Victor Babeș” din Timișoara.

Inițiativa Oameni și Companii susținută de Farmexpert și Alphega Farmacie, se adresează studenților din anii terminali și vrea să răspundă provocărilor meseriei de farmacist, așteptărilor pe care studenții le au înainte de a intra pe piața muncii, schimbărilor din ultimii ani, evoluției pieței și solicitărilor impuse de noile tehnologii și de aplicațiile dedicate farmaciștilor.

Studenții și-au arătat interesul față de subiectele dezbătute și față de activitățile programului, care includ o platforma electronică dedicată www.farmaciaviitorului.ro și concursul național „Farmacia Viitorului”. În cadrul concursului, vor fi selectate și premiate cele mai bune 3 eseuri pe o temă dedicată.

Temele majore propuse se referă la etica în activitatea farmaceutică și interacțiunea cu pacienții, managementul farmaciei comunitare, producția industrială și dezvoltarea durabilă.

Detalii despre toate activitățile programului sunt accesibile pe platforma http://www.farmaciaviitorului.ro și pe pagina de facebook a programului.