Creșterea gradului de informare și implicare a studenților farmaciști este scopul Programului „Farmacia Viitorului”, prezentat pe 26 februarie 2019 în fața studenților Facultății de Farmacie din cadrul UMF „Carol Davila”, din București.

Inițiativa Farmexpert și Alphega Farmacie, pusă în practică cu ajutorul Oameni și Companii, se adresează studenților din anii terminali și vrea să răspundă provocărilor meseriei de farmacist, așteptărilor pe care studenții le au înainte de a intra pe piața muncii, schimbărilor din ultimii ani, evoluției pieței și solicitărilor impuse de noile tehnologii și de aplicațiile dedicate farmaciștilor.

Farmacia Viitorului implică studenții în definirea viitorului profesiei de farmacist. În cadrul acestui program discutăm de provocarile meseriei de farmacist, despre așteptările studenților înainte de a intra pe piața muncii, schimbarile socio-economice și digitalizarea acestui sector. Aducem farmaciștii din farmaciile independente aproape de studenți, pentru a-i susține în exercitarea profesiei, in dezvoltarea lor ca profesioniști în domeniul sănătății. Ne dorim să construim o comunitate a farmaciștilor care să sprijine dezvoltarea și conservarea profesiei de farmacist. Ne dorim ca studenții să se înroleze în acest program, să realizeze lucrări care să aducă un plus de valoare și de imagine profesiei de farmacist.” a declarat Valentin Gorbănescu, Country Manager Alphega.

Studenții și-au arătat interesul față de activitățile programului, care includ o platforma electronică dedicată www.farmaciaviitorului.ro și concursul național „Farmacia Viitorului”. În cadrul concursului, vor fi selectate și premiate cele mai bune 3 eseuri pe o temă dedicată.

Temele majore propuse se referă la etica în activitatea farmaceutica și interacțiunea cu pacienții, managementul farmaciei comunitare, productia industriala si dezvoltarea durabila.

Detalii despre toate activitățile programului sunt accesibile pe platforma http://www.farmaciaviitorului.ro si pe pagina de facebook a programului.