STADA România anunţă o investiţie de 48,3 mil euro într-o fabrică de medicamente care va fi construită în Parcul Industrial Arieş din Turda, judeţul Cluj. Pentru implementare, proiectul este susţinut parţial de Guvernul României, printr-o contribuţie de ajutor de stat.

Unitatea de producţie şi ambalare va cuprinde iniţial 9 linii tehnologice de ultimă generaţie, pentru produse în doză solidă (capsule şi tablete), cu o capacitate de 100 milioane pachete pe an. Suprafaţa totală a unităţii este de aproximativ 30.000 mp şi permite o extindere rapidă a liniilor de producţie până la un număr de 12, a anunţat compania. Exploatarea facilităţii presupune existenţa unei echipe de 375 de angajaţi cu experienţă în industria farmaceutică.

Terenul achiziţionat este de 100.000 mp şi permite o dezvoltare ulterioară a facilităţilor de producţie, prin construcţia unor noi clădiri, în funcţie de cererea pieţei şi raportat la nevoile de dezvoltare continuă a companiei.

Produsele care vor fi obţinute în unitatea din Turda sunt destinate să deservească în special pieţele din Europa, în care grupul STADA îşi desfăşoară operaţiunile.

„Este aproape de depozitul nostru din Timişoara, finalizat tot în acest an, aproape de unităţile de producţie STADA din Serbia, precum şi de laboratorul nostru de testare ce deserveşte grupul Stada la nivel global. Amplasarea geografică a fabricii oferă în egală măsură legături rapide pentru transportul către toate pieţele europene”, a declarat Mihai Fugarevici, directorul general al companiei româneşti.

Se estimează că facilitatea de producţie va fi gata în octombrie 2024.

STADA România e parte integrantă a grupului STADA Arzneimittel AG si este prezentă pe piaţa din România din anul 1997 prin doua entitati, Stada M&D şi Stada Hemofarm – laborator specializat în testarea produselor provenite din grup.