Astenia de primăvară poate fi combătută?

Îndemnul “este doar în mintea ta, treci peste!” n-a ajutat niciodată pe nimeni. Mintea și corpul comunică între ele printr-o autostradă bidirecțională. Dacă nu te simți bine, nu gândești bine și dacă nu gândești bine, nu te simți bine. Iată câteva trucuri pe care le putem aplica pentru a ne fortifica tonusul psihic și emoțional.

  1. Alimentație: Consumă citrice, mere, morcovi, ardei, cartofi dulci, broccoli, roșii, castraveți, salată verde, urzici, ceapă, spanac și cereale. Redu consumul de paste făinoase şi dulciuri. Este necesar și un aport din complexul de vitamina B. Surse bogate sunt ficatul de pasăre și carnea de pește.
  2. Condimente: busuioc, leuștean, rozmarin, au efecte tonice și energizante care combat depresia și stresul.
  3. Miere și alte produse apicole.
  4. Ceaiuri: sunătoare, cătină, cicoare, păpădie, măceş şi coada şoricelului.
  5. Mișcare. Primăvara este un anotimp ideal pentru excursii la munte, plimbări în aer liber și mers pe bicicletă.

Poate că informația nu e nouă, dar atitudinea ta poate fi. De la obișnuința de a pune accentul pe problemă, poți trece la dorința de a găsi o soluție pe care să o aplici activ.

Ce tratamente naturiste ne recomandați pentru sănătatea părului?

Tratamentele naturiste împotriva căderii părului sunt folosite încă din vremea Egiptului Antic, când femeile își preparau amestecuri de plante pentru a-și întreține podoaba capilară. Eu recomand sucuri sau extracte din ceapă, usturoi sau ghimbir, dar îți poți prepara o loţiune din seminţe de ardei iute pisate şi amestecate cu ulei de măsline. Poți opta și pentru uleiuri esențiale: salvie, rozmarin, aloe vera sau ricin. Recomand să îți acorzi zilnic câteva minute în care să îţi masezi scalpul cu mişcări blânde. Acest lucru va activa circulaţia sangvină şi va menţine activi foliculii de păr, însă rezultatele nu se vor vedea imediat. Simplul fapt că îți acorzi timp pentru răsfăț este un element care ajută la ridicarea stimei de sine.

Cum le creștem imunitatea copiilor?

Cel mai bun remediu este prevenția. Iată câteva sugestii:

  1. Usturoiul, care este antibiotic natural, antiviral și antifungic.
  2. Vitamina C. Cele mai bune surse sunt kiwi, citrice, ardei grași, coacăze negre, broccoli, legumele cu frunze verzi și fructe de pădure proaspete sau înghețate.
  3. Un măr pe zi.
  4. Vitamina A, previne infecțiile gâtului, urechilor și plămânilor. Se găsește în pește gras, ficat, ouă, unt, lapte integral și neapărat iaurt.
  5. Probioticele. Se găsesc în iaurturile naturale, varza murată, murături și ceapă.

Cum le putem stimula apetitul persoanelor aflate în convalescență?

În mod ironic, apetitul se stimulează mâncând. Ceaiul din ghimbir proaspăt ajută la stimularea inimii şi a sistemului circulator, crescând apetitul şi digestia. Consumă supe creme, deoarece acestea sunt mult mai bogate în proteine.

Grăsimile sănătoase se găsesc în avocado, lapte bătut, brânză, pui, ton, curcan, băuturi din fructe, nuci, unt. Sunt uşor de digerat, bogate în proteine şi în acizi graşi esenţiali.

Nu este indicat să ne forțăm. Secretul este să mâncăm puțin și des. Mersul pe jos poate creşte apetitul şi ajută la o asimilare mai bună a nutrienţilor. În plus, mișcarea ajută organismul să elimine endorfine, care ne vor da o stare generală de bine.

Ce ne puteți recomanda dacă dorim să facem o detoxifiere de primăvară?

Organismul are capacitatea de a se detoxifia singur prin ficat, rinichi, piele, plămâni, sistemul digestiv și sistemul limfatic. Însă, după sezonul rece, un ajutor extern este indicat și binevenit.

Pasul 1. Exclude pâinea și pastele din făină albă.

Pasul 2. Introdu proteinele la mic dejun, precum ciuperci, linte, năut.

Pasul 3. Alege grăsimi sănătoase, precum uleiuri presate la rece, nuci, semințe, avocado.

Pasul 4. Nu sări peste mese și introdu gustările.

Pasul 5. Bea minim 6-8 pahare de apă/ zi.

Profită de ceea ce îți oferă natura în această perioadă: spanac, urzici, salată, ridichi, ceapă verde.

Care sunt pericolele pentru sănătatea noastră atunci când ne propunem o detoxifiere?

Nu te înfometa! Un organism slăbit este predispus îmbolnăvirii. Organismul necesită toate cele 3 tipuri de macronutrienți: glucidele, proteinele și grăsimile. Secretul este să începem să îi oferim glucide, proteine și grăsimi de calitate.

  1. Mănâncă fructe, fasole, pâine sau paste din cereale integrale. Elimină toate alimentele care conțin zahăr alb și făină rafinată, cartofii albi, pâinea și pastele albe.
  2. Consumă produse lactate cu un conținut scăzut de grăsimi, carne de pui, pește, soia, praf de proteine, ouă, carne macră de vită și de curcan.
  3. Adaugă grăsimi bune, cum ar fi uleiul de măsline extravirgin și avocado

Ce recomandări aveți pentru persoanele care suferă de depresie?

Nu te supăra pe cei care îți spun că totul este în mintea ta! De cele mai multe ori, din dorința de a ajuta, ajungem să facem contrariul.

Iată o listă de alimente numite “Avocații fericirii”:

  1. Triptofanul transmite informația prin sistemul nervos și promovează calmul emoțional. Se poate găsi în lactate, carne roșie, curcan, ouă, ciocolată, semințe de floarea soarelui, de dovleac și alune.
  2. Ardeiul iute produce la nivelul pielii și al mucoaselor o senzație de arsură pe care corpul nostru o traduce ca fiind durere. Pentru a diminua senzaţia, organismul eliberează endorfine, fapt care ne face să ne simțim mai bine.
  3. Alimente care conțin Vitamina B6. Dacă ai o stare de oboseală, depresie, probleme cu pielea, anemie, dereglări hormonale și o imunitate scăzută s-ar putea să ai o deficiență de vitamina B6. Alimente care conțin Vitamina B6: ton, ardei gras, semințe de floarea soarelui, banane, somon, fistic, avocado, cod, cartofi, usturoi.
  4. Bananele sunt bogate în potasiu, care este un mineral esențial pentru funcționarea optimă a sistemului nervos.

Nu încerca să aplici toate aceste principii în același timp!

Mintea noastră nu este construită pentru a asimila foarte multă informație în același timp, de aceea este foarte important să ai răbdare cu tine. Alcătuiește o listă și lipește-o pe frigider, să o poți vedea de câte ori dorești să mânânci. Pe măsură ce vei urma regulile de pe listă, îți vor intra în obicei, ceea ce înseamnă că vor deveni automatisme. Când se întâmplă acest lucru, mai fă o listă.

Mult succes și multă sănătate!

Alphega-farmacie.ro