În rolul său de șef de echipă este deseori descris de către colegi ca fiind un lider care este mereu alături de echipa sa, cu empatie, dar și cu ambiție și curaj. Pentru a afla care este secretul unei echipe unite și performante, am stat de vorbă cu Silviu Ion Lambuta, șef echipă dispecerat la Alloga România (soluții logistice în domeniul sănătății, parte din Alliance Healthcare România). Este unul dintre cei trei câștigători ai Premiilor POP (Pursuit of Purpose) din România, programul prin care Alliance Healthcare România răsplătește colegii care se disting prin ceea ce fac și prin respectarea principiilor care guvernează activitatea companiei.

“Totul a început in 2011 când am ajuns pentru prima oară într-un depozit farmaceutic, m-am adaptat ușor la tot ce înseamnă logistică și gestiune, mi-a plăcut și, iată, și astăzi sunt tot aici după 12 ani. În fiecare lună sunt situații care implică mai mult timp sau mai multă atenție. Faptul că livrăm la timp comenzile primite reprezintă principalul succes profesional”, spune Silviu Ion Lambuta.

L-am întrebat care sunt cele mai importante lecții pe care le-a învățat de-a lungul carierei sale. “În primul rând, să am o viziune amplă asupra lucrurilor și să gândesc de doua ori înainte de o mutare decisivă. Nu sunt lucruri pe care aș vrea să le schimb, îmi place cine sunt și ce fac. Un lider bun se distinge prin felul în care își susține echipa. Încerc sa rezolv situațiile pe care le întâmpină echipa și să am întotdeauna răspunsuri la întrebările oamenilor”.

În final, am vrut să aflăm de la Silviu Ion Lambuta care este ingredientul esențial pentru ca o echipă din logistica farmaceutică să funcționeze ca un mecanism bine uns. Răspunsul a fost simplu și la obiect: “Unitatea, implicarea și eficacitatea”.

 

Sursa: Universul Alliance Healthcare – Linkedin