Liceenii din clasa a XII-a care urmează să susţină examenul de Bacalaureat în acest an, dar şi candidaţii care deţin deja diploma de Bacalaureat pot să se înscrie în cadrul sesiunii de preadmitere la facultăţile Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş.

„Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş informează viitorii candidaţi la preadmiterea 2022, studii de licenţă şi masterat, cu privire la deschiderea sesiunii de înscrieri online în luna aprilie. (…) La programele de studii de licenţă sunt aşteptaţi să se înscrie liceenii claselor a XII-a care urmează să susţină examenul de Bacalaureat în acest an, candidaţii care deţin diploma de Bacalaureat din anii anteriori, precum şi candidaţii care au deja o diplomă de licenţă şi doresc să urmeze o a doua facultate. Candidaţii se pot înscrie simultan la maxim trei programe de studii. În acest caz, dosarele online se vor încărca separat pentru fiecare program de studiu, potrivit opţiunilor. Perioada de înscriere la preadmitere, studii de licenţă, este 19 aprilie – 31 mai 2022”, a precizat UMFST Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Candidaţii se pot înscrie pe o platformă dedicată preadmiterii, ocazie cu care îşi pot calcula inclusiv media pe care ar putea-o avea, pe baza rezultatelor obţinute în anii de liceu. AGERPRES