In perioada 11 octombrie – 24 noiembrie 2023, Ministerul Sanatatii organizeaza o sesiune de examen pentru obtinerea titlului de medic, medic stomatolog sau farmacist specialist.

La acest examen se pot prezenta:

• Medicii, medicii stomatologi si farmacistii rezidenti, cadrele didactice si de cercetare stiintifica medicala confirmate in rezidentiat si medicii/ medicii stomatologi/farmacistii specialisti sau primari, care au efectuat pregatirea in vederea obtinerii celei de-a doua specialitati, care pana la data de 11 octombrie 2023 finalizeaza totalitatea stagiilor de pregatire cuprinse in curriculumurile de pregatire aprobate pentru fiecare specialitate.

• Medicii, medicii stomatologi si farmacistii care au finalizat in totalitate pregatirea efectuata in rezidentiat sau in cea de a doua specialitate si nu au sustinut acest examen sau nu l-au promovat in sesiunile anterioare. Prezentarea acestora la examen se va face cu respectarea prevederilor art. 15 alin. (6) al Ordonantei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv in termen de maximum 5 ani de la data incheierii programului de pregatire.

• Medicii, medicii stomatologi si farmacistii rezidenti, cadrele didactice si de cercetare stiintifica medicala confirmate in rezidentiat, respectiv medicii specialisti sau primari care au efectuat pregatire in vederea obtinerii celei de-a doua specialitati, aflati la data examenului in ultimele 6 luni anterior finalizarii integrale a pregatirii, in perioada cuprinsa intre 12 octombrie 2023-12 aprilie 2024, inclusiv, in conditiile prevazute de art. 15 alin. (5) din Ordonanta Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului, cu modificarile si completarile ulterioare.

• Medicii, medicii stomatologi si farmacistii care au efectuat specializare prin Ministerul Educatiei, care indeplinesc conditiile din prezenta publicatie.

Toate probele examenelor se sustin in limba romana.

Examenele se vor desfasura conform Metodologiei de desfasurare a probelor sesiunii de examen, care va fi publicata pe pagina web a Ministerului Sanatatii pana cel tarziu la data de 04 octombrie 2023.

Toate examenele vor debuta cu proba scrisa. Desfasurarea probelor ulterioare ale examenului, probele clinice si practice, va avea loc conform celor mentionate in tematicile fiecarei specialitati.

Tematicile de examen, pe baza carora se vor desfasura examenele in aceasta sesiune, sunt postate pe pagina web www.ms.ro, la rubrica Specialisti/Concursuri/Examene si concursuri nationale /Tematica examenului de specialitate.

 

Mai multe detalii aici.