Campania de prevenție, educare și informare „Lumina ochilor tăi cere cea mai mare atenție” continuă în luna februarie în farmaciile independente Alphega din întreaga țară.

Până la finalul lunii februarie 2023, farmaciștii din rețeaua de farmacii independente Alphega vă așteptă în farmacii cu materiale informative create pentru o înțelegere mai bună a principalelor afecțiuni ale ochilor, alături de cele mai bune sfaturi de la farmaciștii Alphega.

Iar dacă te întrebi dacă e nevoie să mergi la medic pentru un consult oftalmologic, poți afla completând un scurt chestionar pe platforma dedicată campaniei, AICI.

afecțiune oculară se poate instala pe nesimțite și din păcate, trecem cu vederea faptul că afecțiunile oftalmologice se pot agrava, mai ales la vârste înaintate. Depistate la timp, ele pot fi tratate și condiția inițială se poate recupera.

Cea mai la îndemână reacție a pacienților, atunci când au probleme cu ochii, este să meargă la farmacie și să caute un tratament de moment, fără a lua în calcul că pot fi premergătoare unor afecțiuni mai grave și se expun riscului de a-și pierde vederea.

Farmacia poate să fie prima oprire în drumul către recuperare, pentru a încetini agravarea problemelor oculare până la următorul pas: vizita la medicul specialist. Această inițiativă este menită să atragă atenția asupra fragilității ochilor și vederii, încurajând pacienții să descopere cum să îngrijească și să prețuiască acest dar, în special prin consultul unui medic specialist oftalmolog.

Accesați AICI pagina campaniei și puteți parcurge materialele informative gratuite din care puteți învăța cum să aveți grijă de ochii copiilor, cum să vă îngrijiți ochii după 50 de ani sau sfaturi înainte și după o intervenție chirurgicală oculară.

Campania este dezvoltată de comunitatea farmaciilor comunitare Alphega, cu susținerea partenerului Thea Pharm și susținerea asociațiilor de pacienți FADRCOPACFABC și CASPA.