Am discutat cu câștigătoarea concursului dedicat Pharmachat, Roxana Nica, Farmacist rezident în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru copii Cluj-Napoca, care ne-a oferit o perspectivă valoroasă asupra modului în care această aplicație inovatoare a schimbat pe deplin peisajul informațiilor despre medicamentele din România.

Oportunitatea de a contribui la profesionalizarea mediului medical

Întrebarea cheie a interviului a fost ce a motivat utilizatorul să se înscrie în concursul Pharmachat. Roxana Nica ne-a expus faptul că echipa Apollo AI Technologies este singura care acordă atenție specialiștilor în domeniul medical: ”Fiind farmacist, am rezonat cu faptul că echipa Apollo Technologies a fost singura care a organizat un concurs pentru profesioniștii din domeniul sănătății, aceștia fiind, din păcate, ignorați de cele mai multe ori.”

Este de remarcat faptul că câștigătoarea a continuat să utilizeze Pharmachat și după încheierea concursului, subliniind că „este un bun mijloc de a te informa permanent în legătură cu moleculele noi care apar pe piața farma, de a verifica interacțiuni medicamentoase ale diferitelor categorii de pacienți cu polimedicație, pacienți cărora uneori nu li se explică de către medicul curant aceste posibile interacțiuni medicamentoase și riscul la care se pot expune”.

Acest lucru ne arată valoarea adăugată pe care aplicația o oferă profesioniștilor din sănătate. Utilizatorii pot să se informeze în mod constant cu privire la noile molecule și să verifice interacțiunile medicamentoase.

Acces Rapid și Eficient la Informații

Pharmachat reprezintă un instrument util în oferirea de informații. ”Aplicația Pharmachat contribuie la îmbunătățirea accesului asupra informațiilor despre medicamentele autorizate în România printr-o bază de date bine structurată, usor de interogat, cu filtre bine stabilite, care se pretează unei utilizări spontane”, a declarat Roxana Nică.

Întrebată despre beneficiile aduse de Pharmachat, Roxana a evidențiat „claritatea informațiilor prezentate pentru fiecare medicament, accesibilitatea acestora pentru orice categorie socială” și timpul de răspuns rapid al aplicației. Cu un design atrăgător și intuitiv, Pharmachat reușește să ofere informații complexe într-un mod ușor de înțeles.

Un alt aspect notabil al interviului a fost sublinierea diferenței dintre Pharmachat și alte surse de informații despre medicamentele din România. Aplicația „menționată se bazează pe o interacțiune naturală, sub forma unui dialog cu utilizatorii săi și lipsită de erori informaționale”.

Pharmachat nu este doar o sursă de informații, ci devine un partener de încredere pentru profesioniștii din domeniul sănătății din România. Cu un focus pe claritate, eficiență și interactivitate, aplicația continuă să-și depășească așteptările și să contribuie semnificativ la îmbunătățirea practicii medicale.


Pharmachat
 a fost creat de compania românească Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială, iar cu sprijinul partenerului Alphega Farmacie este pus la dispoziția tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății, în mod gratuit.