„Reconsiderarea profesiei și inserția pe piața muncii a absolvenților facultății de farmacie sunt două probleme care depășesc deja granițele țării, probleme pentru a căror rezolvare există numeroși actori din mediul academic, socio economic și politic. Venim în întâmpinarea dorinței dumneavoastră, a studenților, de a afla cât mai multe despre oportunitățile pe care le aveți în momentul în care veți absolvi. Ne dorim să completăm, cu sprijinul partenerilor din mediul economic farmaceutic, ședintele de consiliere și orientare în profesie de care ați beneficiat de-a lungul timpului.” a declarat Daniela-Lucia MUNTEAN, Decanul Facultății de Farmacie din Tg. Mureș în momentul lansării programului Farmacia Viitorului.

Întâlnirea a avut loc marți, 20 februarie 2018, la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Tg. Mureș, în prezența a peste 140 studenți din ani terminali. A fost momentul în care s-a dat startul înscrierilor la Concursul Național Farmacia Viitorului.

Programul Farmacia Viitorului este unul de informare, activare și engagement, dedicat studenților la farmacie din ani terminali, din țară. Programul este susținut de Farmexpert și Alphega Farmacie și implementat de Oameni și Companii de la sfârșitul anului 2017.

În contextul schimbării continue din ultimii ani a percepției societății privind rolul farmacistului, un program dedicat viitorilor farmaciști este util și necesar. În acest cadru, pot fi discutate provocările meseriei, așteptările pe care studenții le au înainte de a intra pe piața muncii, schimbările din ultimii ani, evoluția pieței și noile tehnologii și aplicații dedicate farmaciștilor. Programul încurajează studenții să se implice în activități de voluntariat și practică în cadrul farmaciilor.