Asociația Română a Producătorilor de Medicamente fără Prescripție, Suplimente Alimentare și Dispozitive Medicale (RASCI) anunță un nou Consiliu Director, care va ghida asociația într-o perioadă de inovație și colaborare extinsă. Alegerile au avut loc în cadrul ultimei Adunări Generale, de la finalul anului trecut, iar noul mandat se întinde pe o perioadă de 2 ani.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2024, funcția de președinte este ocupată de Costin Ioan Vasilescu, Head of Regulatory & Safety SEE în cadrul Reckitt Benckiser, în timp ce noul vicepreședinte al Asociației este Cătălina Florea, Country Regulatory Affairs Lead Romania & Moldova în cadrul Haleon.

„Este o onoare să preiau acest rol și să conduc asociația într-o nouă eră de creștere, colaborare și inovație. Vom continua misiunea RASCI în această nouă formulă, construind pe succesul demersurilor noastre anterioare, ceea ce înseamnă că vom continua să promovăm accesul la produse de îngrijire personală de înaltă calitate și să contribuim la sănătatea și bunăstarea populației. Prin colaborarea noastră strânsă și parteneriatele puternice cu autoritățile, profesioniștii din domeniul sănătății și alte organizații relevante, ne propunem să influențăm pozitiv industria locală de self-care. Împreună, putem face o diferență semnificativă în viețile celor pe care îi deservim și să contribuim la o mai bună educație în materie de sănătate”, a declarat Costin Ioan Vasilescu, Președinte RASCI.

Costin Ioan Vasilescu a fost anterior vicepreședinte al RASCI și membru în consiliul director al asociației, cu o experiență de 20 de ani în industria farmaceutică, dintre care peste 10 în poziții de coordonare în departamente de Regulatory Affairs din cadrul mai multor companii de renume de pe piața din România.

Cătălina Florea a ocupat anterior în cadrul RASCI funcția de membru în Consiliul Director și Lead al Grupului de Lucru OTC & Dispozitive Medicale, având o experiență de peste 16 ani în industria de self-care. Ea a activat ca specialist și a coordonat departamente de Regulatory Affairs în diverse companii din piața locală de îngrijire personală.

Din echipa de conducere, în rol de membri ai Consiliului Director, fac parte și Thomas Bosment – Country Head Romania & Moldova în cadrul Sanofi Consumer Healthcare, Ramona Brumă – Head of Regulatory Affairs în cadrul Bayer Consumer Health și Teodor Profir – Country Manager Kenvue Romania.

De-a lungul timpului, RASCI și-a asumat responsabilitatea de a contribui activ la demersurile de stabilire a unui cadru optim de reglementare, inclusiv prin propunerea de inițiative care să vină în întâmpinarea unor provocări identificate la nivelul industriei de îngrjire personală, prin reducerea sau eliminarea întârzierilor mari în procesul schimbare a clasificării de la statutul de Rx la cel de OTC pentru medicamente, introducerea publicității OTC-urilor în online, precum pe platformele de social media și în aplicațiile mobile, sau posibilitatea expunerii OTC-urilor în fața tejghelei în farmacii.

De asemenea, asociația a activat în mod proactiv în promovarea accesului la informații de calitate despre sănătate și a susținut inițiative pentru îmbunătățirea educației în materie de sănătate. Notabilă în acest sens este campania educațională asumată de RASCI pe termen lung, „Despre sănătate, cu responsabilitate”, care încurajează administrarea responsabilă și avizată a medicamentelor fără prescripție medicală, suplimentelor alimentare și dispozitivelor medicale pentru îngrijire personală.

Pentru anul în curs, RASCI va găzdui un eveniment major în colaborare cu Nicholas Hall Group of Companies. Acesta va oferi o platformă excelentă pentru a împărtăși informații de ultimă oră, pentru a discuta despre provocările curente și pentru a consolida parteneriatele din industrie. Mai multe detalii despre evenimentul RASCI – Nicholas Hall din Octombrie 2024 vor fi comunicate în curând.