Board Stiintific Farmacia Viitorului

Prima întâlnire a boardului profesional Farmacia Viitorului a avut loc joi, 8 februarie 2018, la București. La grupul de lucru au participat reprezentanți ai Colegiului Farmaciștilor România, dar și ai filialelor județene, decanii celor mai importante centre universitare cu studii în domeniul farmaceutic și reprezentanți Farmexpert și Alphega Farmacie, inițiatorii Programului ”Farmacia Viitorului”.

 

În cadrul grupului de lucru s-a discutat despre evoluția rolului farmacistului în societate, nevoile și provocările reale ale studentului la farmacie dar și despre cum își propune Programul ”Farmacia Viitorului” sa vină în întâmpinarea acestora și să facă legătura între nevoile piaței muncii și zona educațională.

 

„Farmacia Viitorului” este un program de informare și pregătire pentru viața profesională, dedicat studenților farmaciști din ultimii ani de studiu, din facultățile de profil din țară. Programul încurajează studenții să se implice în activități de voluntariat și practică în cadrul farmaciilor.

Inițiativa programului revine Farmexpert și a Farmaciilor Alphega, fiind implementată de Oameni și Companii din februarie 2018.  Specialiștii reuniți în cadrul Boardului Profesional Farmacia Viitorului încearcă să răspundă întrebărilor studenților farmaciști din anii terminali și provocărilor meseriei de farmacist, așteptărilor pe care studenții le au înainte de a intra pe piața muncii, evoluției pieței și solicitărilor impuse de noile tehnologii dedicate farmaciștilor.

Detalii despre toate activitățile programului, componența Boardului Științific și partenerii programului Farmacia Viitorului sunt accesibile pe platforma http://farmaciaviitorului.ro și pe pagina de facebook a programului.