Informarea și implicarea studenților farmaciști este scopul Programului „Farmacia Viitorului”, prezentat pe 7 martie 2019 în fața studenților Facultății de Farmacie din cadrul UMF „Gr.T.Popa” din Iași.

Programul lansat de Oameni și Companii cu susținerea Farmexpert și Alphega Farmacie, se adresează studenților din anii terminali (IV și V) și vrea să răspundă provocărilor meseriei de farmacist, așteptărilor pe care studenții le au înainte de a intra pe piața muncii, schimbărilor din ultimii ani și solicitărilor impuse de noile tehnologii și aplicații dedicate farmaciștilor.

Studenții au dezbătut subiecte legate de profesia de farmacist și au arătat interes față de activitățile programului, care include o platformă electronică dedicată www.farmaciaviitorului.ro și concursul național „Farmacia Viitorului”. În cadrul concursului, vor fi selectate și premiate cele mai bune 3 eseuri pe o temă dedicată.

Temele majore propuse se referă la etica în activitatea farmaceutica și interacțiunea cu pacienții, managementul farmaciei comunitare, productia industriala si dezvoltarea durabilă.

Detalii despre toate activitățile programului sunt accesibile pe platforma http://www.farmaciaviitorului.ro si pe pagina de facebook a programului.