După discuția despre importanța participării studenților la evenimente, Prof. Univ. Dr. Cristina Maria Stoica – Decan al Facultății de Psihologie, Științele educației și Asistență socială, Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi, ne-a oferit și câteva sfaturi pentru cei care organizează astfel de evenimente, într-un interviu acordat pentru platforma EventsOnline.ro.

„Am enumerat în interviul anterior multiplele beneficii pe care le pot avea studenții care participă la evenimente, fie că vorbim de conferințe, congrese, workshopuri și așa mai departe. Din experiența pe care am dobândit-o în cei peste 20 de ani de când organizez astfel de evenimente pentru studenți, aș vrea să subliniez, însă, că cei care doresc să pună în practică astfel de evenimente, vor avea nevoie de multă energie, disponibilitate, perseverență, de bune abilități de planificare și organizare.” spune Prof. Stoica.

„Trebuie să pleci de la un concept creativ, să asiguri o bună promovare cu un buget optim stabilit, pentru că altfel informația nu ajunge la publicul țintă pe care îl ai în vedere. Ai nevoie de planificare în detaliu a programului evenimentului, un bun management al participanților, plecând de la tot ceea ce reprezintă invitațiile, comunicarea permanentă cu participanții, asigurarea echipamentelor, amplasarea materialelor publicitare și informative (postere, roll-up-uri). Desigur, nu trebuie uitat feedback-ul de la participanți, deoarece dorim să devenim mai performanți de la un eveniment la altul.” a completat Prof. Cristina Stoica.

Cu privință la provocările unui organizator de evenimente, Decanul Facultății de Psihologie, Științele educației și Asistență socială adaugă: „O altă provocare pe care o presupune organizarea oricărui tip de eveniment, fie științific, fie caritabil, o reprezintă obținerea sprijinului și implicării voluntarilor. Mai mult, adesea, se poate întâmpla ca unii dintre voluntarii recrutați să nu dea randament maxim, sau să nu obțină rezultatele așteptate. De aceea, recomand mare atenție la recrutarea echipei de voluntari și la căutarea motivației acestora de a se alătura unui deziderat comun, care să-l împlinească și să dorească să se alăture cauzei tale.”

***

EventsOnline.ro este platforma evenimentelor business și profesionale. Organizatorii își pot posta gratuit evenimentele pe platformă, pentru ca informațiile să ajungă la participanți sau sponsori. Peste 30.000 de executivi, antreprenori și specialiști din toate domeniile accesează platforma lunar pentru a căuta informații despre evenimentele de interes.

Abonează-te gratuit la newsletter-ul EventsOnlineaici, și vezi cele mai importante informații și noutăți din industria evenimentelor!