În următorii 7 ani se anticipează extinderea pieței globale a sistemelor de automatizare a farmaciilor, fapt ce va duce la  creșterea achizițiilor și fuziunilor, precum și la creșterea numărului de colaborări între companii pentru îmbunătățirea calității producției.

Rapoartele de cercetare a piaței privind automatizarea farmaciilor, le permite analiștilor, cercetătorilor de piață, profesioniștilor din industrie și antreprenorilor să evalueze tendințele pieței, factorii de creștere, constrângerile, provocările și proiecțiile piețelor în tendințe actuale.

Cererea în creștere pentru echipamente care reduc erorile farmaceutice, conduce la extinderea pieței globale de automatizare a farmaciilor. În plus, piața globală pentru automatizarea farmaciilor se extinde din cauza îmbătrânirii populației, a creșterii utilizării echipamentelor automate și a apariției noilor tehnologii. Creșterea costurilor pentru asistența medicală va alimenta expansiunea și creșterea pieței globale de automatizare a farmaciilor în perioada următoare.

Factorii care influențează piața

Cererea crescută de medicamente eliberate pe bază de rețetă a permis utilizarea tehnologiilor de automatizare a farmaciilor pentru a reduce rata de infecție în perioada pandemică. La nivel global, numărul persoanelor în vârstă a crescut. Ca urmare, prevalența bolilor cronice și fatale crește, la fel ca și numărul de prescripții pentru medicamente. Această tehnologie inovatoare este din ce în ce mai mult folosită, cu scopul de a reduce costurile operaționale și pentru a îmbunătăți siguranța pacienților.

În plus, aceste sisteme de automatizare aduc beneficii substanțiale profesioniștilor din domeniul sănătății, farmaciilor și pacienților.

Pe lângă beneficiile privind rentabilitate și siguranță, soluțiile automate pot eficientiza operațiunile farmaciilor prin îmbunătățirea procesării datelor. Aceste progrese tehnologice au ajutat farmaciile să rămână competitive într-o industrie care se află într-o continuă evoluție și au adus beneficii pacienților și medicilor.

Metodele au redus și mai mult costurile prin reducerea costului muncii fizice. Toți acești factori au contribuit la extinderea generală a pieței.

Cu toate acestea, se așteaptă ca creșterea pieței să fie limitată de neconcordanțe minore privind introducerea automatizării în farmaciile din țările în curs de dezvoltare și emergente. Principalii participanți ai industriei, în special în țările în curs de dezvoltare, se concentrează pe dezvoltarea continuă a produselor și pe prețuri accesibile.

Automatizarea farmaciilor constă în distribuirea automată integrată sau fragmentată, ambalarea, etichetarea și alte inovații care reduc erorile, crescând în același timp productivitatea personalului medical și a farmaciștilor.

Cererea de produse farmaceutice a crescut pe măsură ce rata infecțiilor a crescut în timpul pandemiei. Ca urmare, unitățile medicale și farmaciile au favorizat aceste sisteme automatizate, ceea ce a dus la o creștere a prevalenței lor.

Sistemele automate de distribuire echilibrează siguranța, gradul de utilizare, gestionarea inventarului și monitorizarea medicamentelor. Aceste dispozitive reduc timpul pe care asistentele trebuie să-l petreacă numărând manual pacienții din secția de terapie intensivă. De asemenea, este în creștere și cererea pentru tehnologii automatizate care sprijină gestionarea stocurilor.

În concluzie, se anticipează că industria va crește în următorii 7 ani, ca efect a creșterii numărului erorilor de distribuire, în special în sectorul de retail, și a utilizării tot mai mari a inteligenței artificiale în țările dezvoltate.

Sursă: www.globenewswire.com

Fotografie de la ThisIsEngineering: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tehnologie-computer-afaceri-business-3861958/