Peste 900 de candidaţi s-au înscris la concursul naţional de intrare în Rezidenţiat pe loc şi pe post pentru domeniile Medicină, Medicină dentară şi Farmacie, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureş, majoritatea pentru domeniul Medicină.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane şi text care spune „UNIVERSITATEADE FARMACIE TEHNOLOGIE MILPALADE CONCURS NAȚIONAL DE INTRARE ÎN REZIDENȚIAT ÎN DOMENIILE MEDICINĂ, MEDICINĂ DENTARĂ ȘI FARMACIE 19 NOIEMBRIE 2023”“Ministerul Sănătăţii organizează duminică, 19 noiembrie 2023, concursul naţional de intrare în Rezidenţiat pe loc şi pe post pentru domeniile Medicină, Medicină dentară şi Farmacie, care se desfăşoară în şase centre universitare din ţară: Târgu Mureş, Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Craiova. În centrul universitar Târgu Mureş s-au înscris la concurs 912 candidaţi, astfel: 474 de candidaţi pentru domeniul Medicină, 187 de candidaţi pentru domeniul Medicină dentară şi 251 de candidaţi pentru domeniul Farmacie. Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore. Întrebările sunt diferite, în funcţie de domeniu”, a arătat UMFST Târgu Mureş, pe Facebook.

Potrivit UMFST Târgu Mureş, alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

“Informaţiile privind repartizarea candidaţilor în sălile de concurs se vor afişa în data 16 noiembrie 2023 pe site-ul UMFST G.E. Palade Târgu Mureş şi pe site-ul rezidentiat.ms.ro“, a precizat UMFST. AGERPRES