Peste 1.000 de studenţi din ţară şi din străinătate participă, începând de miercuri până duminică, la cea de-a 25-a ediţie a Congresului Internaţional pentru Studenţi, Tineri Doctori şi Farmacişti ‘Marisiensis’, organizat de studenţii Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş.

„Congresul ‘Marisiensis’ este un eveniment cu tradiţie, care îmbină performanţa şi profesionalismul, iar această ediţie nu face excepţie de la această regulă. De fiecare dată am avut peste 1.000 de participanţi şi suntem onoraţi că şi în acest an acest număr s-a păstrat”, a declarat unul dintre coorganizatori, Andreea Mocanu, în deschiderea manifestării.

Potrivit organizatorilor, Congresul ‘Marisiensis’ este o manifestare ştiinţifică de referinţă în comunitatea academică a Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş şi reprezintă pentru studenţii din domeniile Sănătate, Ştiinţe şi Tehnologie un bun prilej de a-şi prezenta rezultatele cercetării.

„Manifestare ştiinţifică de referinţă în peisajul academic târgumureşean, Congresul Internaţional pentru Studenţi, Tineri Doctori şi Farmacişti ‘Marisiensis’ reprezintă pentru studenţii Universităţii noastre un prilej excelent de a-şi prezenta performanţele deosebite în medicină, medicină militară, medicină dentară, farmacie, ştiinţe şi tehnologie, precum şi o oportunitate excelentă de a interacţiona cu numeroşi lectori din ţară şi din străinătate. Am apreciat întotdeauna deschiderea studenţilor spre cercetarea ştiinţifică, iar această manifestare cu tradiţie reprezintă pentru ei un start bun. Calitatea programului ştiinţific a crescut de la o ediţie la alta, la fel şi numărul studenţilor participanţi, precum şi al lectorilor invitaţi. Experienţa ‘Marisiensis’ va fi trăită, anul acesta, şi de către o parte dintre studenţii care învaţă în campusul din Hamburg, fapt care mă bucură, deoarece astfel se creează o conexiune între studenţii din Germania şi cei din România”, a arătat rectorul UMFST Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei.

Potrivit rectorului, conducerea Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş susţine Congresul „Marisiensis” şi încurajează studenţii să se implice activ atât din punct de vedere ştiinţific, cât şi organizatoric, într-o manifestare de o asemenea amploare. AGERPRES