Stabilirea unor obiective realiste

Persoanele care isi stabilesc in mod realist obiectivele, se vor feri singure impotriva unor cerinte exagerate. Asteptarile care depasesc realitatea ne supun unei presiuni suplimentare, inutile. Consecinta: in final nu reusim sa ducem la bun sfarsit nici sarcina normala.

Miscare impotriva stresului

Chiar daca ar putea parea inutil, luati pauze de la invatat pentru a face cativa pasi afara si pentru a respira aer curat. Veti stimula astfel sistemul circulator si va veti limpezi gandurile.

Folosirea pauzelor in mod activ

In special in timpul perioadelor foarte solicitante intelectual, este important sa ne pastram mintea limpede. In perioadele de invatare intensa, se vor ivi si faze care ni se vor parea neproductive. Capul ni se va parea plin si ochii ne vor durea. Aceste momente ar trebui folosite in mod activ pentru relaxare. Fie ca optati pentru un film sau o baie relaxanta, incercati sa va detasati cateva momente. Veti reduce astfel starea generala de stres si va veti putea reapuca de invatat mai productiv.

Hidratare

In timpul fazelor de invatare este foarte important sa va hidratati suficient, minim 2 litri de apa /zi, pentru a va proteja impotriva durerilor de cap si a problemelor de concentrare. Pastrati o sticla de apa in apropiere pentru a nu uita sa va hidratati. Alternativ va puteti seta o alarma pentru a reaminti sa beti apa la intervale de 15 minute.

Exercitii de concentrare

Exercitiile pentru cresterea capacitatii de concentrare vor stimula fluxul de energie, va vor ajuta sa scapati de starile de tensiune, va vor stimula sistemul circulator. Scapati de tensiune si stres si faceti loc energiei si fortei. Daca sunt efectuate in mod regulat, aceste exercitii va pot ajuta sa depasiti tulburarile de concentrare.

Sursa: http://www.alphega-farmacie.ro/familie/sfaturi-pentru-o-invatare-mai-usoara-551/