Miercuri, 14 iunie 2023, de la ora 16.30, vorbim despre următorul pas în diabetul zaharat de tip 1, despre sistemele de livrare a insulinei în buclă închisă, alături de prof. dr. Bogdan Timarconf. dr. Anca Pantea Stoianși dr. Delia Reurean Pintilei.

Dezbaterea profesională Ora Specialistului Rodiabeteste dedicată specialiștilor din domeniul sănătății, fiind organizată online, pe platforma Zoom, iar înscrierile sunt deschise pe pagina întâlnirii: https://www.rodiabet.ro/ora-specialistului-rodiabet-editia-6/.

Ultimii ani au adus schimbări importante în managementul diabetului zaharat, de la medicamente noi care reușesc să mențină sub control complicațiile frecvente ale diabetului până la tehnologii inovatoare care reușesc să revoluționeze modul în care monitorizăm glicemia și reușim să livrăm necesarul de insulină. Ora Pacientului Rodiabet din 14 iunie este dedicată Terapiei AHCL (Advanced Hybrid Closed Loop), adică sistemul de livrare a insulinei în buclă închisă. Aceasta este o abordare inovatoare în gestionarea diabetului de tip 1, care combină un sistem de pompă de insulină ce comunică cu un sistem de monitorizare continuă a glicemiei.

AHCL utilizează algoritmi avansați pentru a monitoriza și regla nivelurile de glucoză în mod continuu, iar sistemul ajustează automat doza de insulină administrată în funcție de nevoile individuale ale pacientului. Sistemul reușește să aducă pacientului un control mai bun al glicemiei și reduce riscul apariției complicațiilor și al episoadele de hipoglicemie.

Alături de cei 3 invitați speciali, la Ora Specialistului RoDiabet vom discuta despre:

  • Tehnologia avansată și particularitățile sistemului de livrare a insulinei în buclă închisă (AHCL)
  • Efectele utilizării sistemului AHCL în evitarea complicațiilor diabetului zaharat
  • Date științifice care susțin utilizarea terapiei AHCL.

Înscrierile sunt deschise aici: https://www.rodiabet.ro/ora-specialistului-rodiabet-editia-6/.

Ora Specialistului Rodiabet este o inițiativă a Platformei RoDiabetdezvoltată cu susținerea partenerilor:Alliance Healthcare România, Alphega Farmacie,Boehringer Ingelheim,Diabeta,Liamed,Medtronic,Novo Nordisk și Worwag Pharma.