Antibioticele sunt folosite în unele țări într-o măsură mai mare decât în altele, potrivit unui studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care sugerează că este nevoie de măsuri urgente pentru reducerea consumului inutil a acestor medicamente, transmite Reuters.

Raportul OMS referitor la Supravegherea Consumului de Antibiotice a analizat consumul de antibiotice în 65 de țări și a constatat că în Olanda sunt utilizate 9,78 de doze zilnice definite (DDD) la 1.000 de persoane, în Marea Britanie de două ori mai multe, iar în Turcia de încă două ori mai multe, respectiv 38,18 DDD pentru 1.000 de persoane, scrie News.ro. Consumul din Iran este similar cu cel din Turcia, dar cel mai ridicat a fost observat în Mongolia, de 64,41 DDD la 1.000 de persoane.
Colectatea de date este esențială pentru combaterea rezistenței antimicrobiene, cea mai îngrijorătoare tendință a infecțiilor bacteriene, de a deveni imune la antibiotice, potrivit raportului.

”Concluziile raportului confirmă necesitatea unor măsuri urgente, cum ar fi întărirea politicilor de comercializare numai cu prescripție medicală, pentru reducerea consumului inutil de antibiotice”, a spus Suzanne Hill, director al Departmentului pentru Medicamente și Produse Medicale Esențiale din cadrul OMS.

Citește mai mult aici