Colegiul Farmaciștilor din România anunță că a apărut ultima versiune a Catalogului național al prețului medicamentelor autorizate de punere pe piață în România – Canamed, în care avem o nouă rubrică, ce include prețurile maximale ale medicamentelor.

În conformitate cu prevederile art. 10 din Normele privind modul de calcul şi procedura de aprobare a preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman aprobate prin Ordinul ministrului sănătății nr. 368/2017, cu modificările și completările ulterioare, Ministerul Sănătăţii afişează în mod transparent pe pagina web proprie, preţurile aprobate şi înregistrate în Canamed (https://ms.ro/media/documents/01.01.2024_Catalogul_national__al_preturilor_medicamentelor_de_uz_uman_Canamed1.xlsx) şi în Catalogul public, care cuprinde preţurile maximale ale medicamentelor de uz uman valabile în România, care pot fi utilizate/comercializate exclusiv de farmaciile comunitare/oficinele locale de distribuţie/farmaciile cu circuit închis şi drogheriile care nu se află în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate şi/sau direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti sau/şi cu Ministerul Sănătăţii (https://ms.ro/media/documents/01.12.2023_Catalog_Public_national_al_preturilor_maximale_ale_medicamentelor_54gXFcw.xlsx).

De asemenea, Ministerul Sănătăţii poate pune la dispoziţia organizaţiilor profesionale din domeniul sănătăţii oricare dintre cele două cataloage pentru a le publica pe paginile web proprii.

Canamed comportă periodic modificări și completări. Prin urmare, vom reveni cu informații actualizate.

Sursa: Site-ul Colegiului Farmaciștilor România