Screening-ul este cea mai importantă modalitate de a preveni sau de a depista în stadiu incipient boli grave. Din păcate, accesul la teste și investigații este mai dificil pentru persoanele din mediul rural.

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC) facilitează accesul acestor pacienți la testare gratuită prin intermediul caravanei ”Nu am făcut destul”, al cărei partener este și Alphega România.

Peste o mie de persoane sunt testate gratuit în perioada octombrie-noiembrie, beneficiind de ecografii mamare, mamografii, dermatoscopii, EKG, indice de masa corporală, teste de glicemie, teste HPV, analize de sânge și teste de prostată realizate de medici și studenți la Medicină din București și Craiova.

Caravana ajunge în 16 localități din 7 județe: Prahova, Gorj, Dâmbovița, Vâlcea, Olt, Ialomița și Constanța.

Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” a pornit deja la drum. Primii pacienți au beneficiat deja de sprijinul medicilor și al studenților la Medicină din București și Craiova.

În cadrul campaniei sunt efectuate ecografii mamare, mamografii, dermatoscopii, EKG, teste de glicemie, teste HPV, analize de sânge și teste de prostată.

24 octombrie – Bălesti, județul Gorj;

25 octombrie – Ticleni, județul Gorj;

31 octombrie – Voinești, județul Dâmbovița;

1 noiembrie – Cândești, județul Dâmbovița;

7 noiembrie – Făurești, județul Vâlcea;

8 noiembrie – Otetelișu, județul Vâlcea;

14 noiembrie – Osica, județul Olt;

15 noiembrie – Fălcoiu, județul Olt;

21 noiembrie – Ciulnița, județul Ialomița;

22 noiembrie – Poiana, județul Ialomița;

28 noiembrie – Grindu, județul Ialomița;

29 noiembrie – Rasova, județul Constanța;

5 decembrie – Bălcești, județul Vâlcea;

6 decembrie – Scărișoara, județul Olt.