Cei care vor să se angajeze pe postul de farmacist trebuie să știe că salariul net în farmaciile comunitare oscilează, în general, între 2.500 și 3.000 de lei, la care se adaugă un pachet de beneficii care cuprinde tichete de masă, asigurare medicală privată şi training-uri în domeniu.

Potrivit observatornews.ro, un farmacist cu o experiență de 2 ani în domeniu primește un salariu lunar net în jur de 3.600 de lei, la care se adaugă tichete de masă în valoare de 300 de lei, plus alte bonusuri de până la 300 de lei. Prin urmare, angajatul pleacă acasă la sfârșit de lună cu 4.200 de lei pe card. Salariile diferă mult şi de la un oraș la altul, dar și dacă locul de muncă este unul de tip full time sau part time. Pe lângă salariul propriu-zis, angajații primesc și alte beneficii.

În Bucureşti şi în oraşele mari există mai multe oferte de muncă pentru farmacişti şi, astfel, şi salariile sunt şi ele mai mari.

Salariul scade pentru o persoană cu o experiență de mai puțin de un an în câmpul muncii, ajungând la suma de 2.000 de lei net/lunar, la care se adaugă tichete de masă în valoare de 200 de lei pe lună. Un asistent de farmacist cu o experiență de 3 ani de zile este ofertat cu 2.200 de lei net/lunar, plus bonuri de masă în valoare de 300 de lei.