Muzeul farmaceutic din municipiul Târgu Secuiesc, în care pot fi văzute, printre altele, sute de sticluţe în care se preparau şi vindeau leacuri în urmă cu 200 de ani, dar şi instrumentar medical şi tratate vechi de medicină, este promovat săptămâna aceasta pe site-ul Visit Covasna.

Muzeul, aflat la etajul casei Finta din curtea 12, are la bază colecţia fostului medic Boga Oliver şi păstrează aura de mister şi atmosfera nostalgică a spiţeriilor de odinioară.

„Materialul expus a fost salvat pentru posteritate de către medicul primar dr Boga Oliver. Obiectele care pot fi vizionate şi aparatura au fost expuse pentru prima dată în 2008, într-o clădire a Centrului de Gerontologie şi de Reabilitare din Lemnia de Jos. De acolo au fost aduse în clădirea casei Finta. Baza materialului colecţiei o constituie aparatura farmaciilor 24 şi 52 de după 1949 din Târgu Secuiesc, completând-o cu colecţia lui dr Boga Oliver. A supravieţuit comunismului şi a scăpat de confiscare. La schimbarea regimului, dr Boga Oliver a cerut mobilierul şi aparatura de la personalul Farmaciei ‘Şarpele de Aur’, care deja atunci funcţiona ca farmacie privată, şi a completat-o cu colecţia sa privată. Apoi au intrat şi alte donaţii”, se arată pe platforma Visit Covasna, administrată de Asociaţia Judeţeană pentru Dezvoltarea Turismului.

Pe site-ul Visit Covasna mai sunt prezentate şi alte muzee care deţin exponate extrem de valoroase, printre acestea numărându-se Muzeul Breslelor din Târgu Secuiesc, Muzeul Depresiunii Baraolt, Muzeul „Haszmann Pal” din localitatea Cernat, „Muzeul Vieţii Transilvănene” amenajat în castelul Kalnoky din localitatea Micloşoara, precum şi Muzeul cinegetic şi Muzeul telecomunicaţiilor Sepsi TeleTar, ambele din municipiul Sfântu Gheorghe.

Prin intermediul site-ului, dar şi prin aplicaţia mobilă #VisitCovasna disponibile în limbile română, maghiară şi engleză, turiştii pot obţine informaţii şi despre alte atracţii turistice din judeţ, cum ar fi castelele şi conacele din zonă, izvoarele de apă minerală şi băile tradiţionale, centrele wellness şi spa, centrele de echitaţie, observatoarele de urşi, parcurile de aventură, locurile de pescuit, traseele pentru biciclete, atelierele meşteşugăreşti vizitabile, precum şi despre unităţile de cazare şi alimentaţie publică şi evenimentele organizate în zonă. AGERPRES