A fost demarată procedura pentru digitalizarea sistemului de raportare al stocurilor de medicamente, o investiţie în valoare de peste 200.000 de euro, finanţată prin PNRR, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de instituţie, implementarea proiectului presupune crearea unei baze de date care va cuprinde toate informaţiile referitoare la medicamentele comercializate în România, de la autorizarea acestora, până la eliberarea către pacienţi.

Tot în cadrul proiectului va fi dezvoltat un sistem integrat de management al medicamentelor autorizate de punere pe piaţa din România, care implică interoperabilitatea tuturor sistemelor informatice de la nivel naţional într-o soluţie unică e-Sănătate, informează sursa citată.

Printre obiectivele specifice ale proiectului se numără: identificarea nevoii reale de medicamente pentru pacienţii din România; elaborarea de politici şi strategii sustenabile în domeniul farmaceutic; interoperabilitatea bazelor de date privind medicamentele; digitalizarea procesului de autorizare de către Ministerul Sănătăţii a unităţilor farmaceutice.

Investiţia se realizează în parteneriat cu Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. AGERPRES