Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, propune eliberarea medicamentului antiviral Favipiravir, folosit pentru tratarea COVID-19, prin farmaciile cu circuit deschis.

Acesta a declarat că punerea la dispoziţia pacienţilor a acestui medicament, pe bază de reţetă, ar genera o reducere a numărului de bolnavi cu forme medii din spitale.

„Propun ca antiviralul Favipiravir să poată fi eliberat din farmaciile cu circuit deschis. Sigur, acesta va fi eliberat pe bază de reţetă completată, eliberată de medicul specialist, medicul de familie, să fie decontată exclusiv de către stat. Acest deziderat ne va duce, mai mult ca sigur, la reducerea numărului de internări în cadrul spitalului, de transformare a formelor medii în forme severe şi tratarea pacienţilor cu forme medii la domiciliu”, a afirmat Roşu.

Şeful Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi precizează că în prezent în unitatea medicală pe care o conduce sunt internate peste 250 de persoane care suferă de forme medii spre severe ale COVID-19.

De asemenea, el arată că 65 de pacienţi se află în stare critică pe secţiile ATI ale spitalului. AGERPRES