Stoparea pandemiei de Covid-19 presupune, în opinia lui Iulian Trandafir, Președintele ADRFR, ca 70-80% din populație să fie vaccinată, ceea ce înseamnă că vor fi necesare 13-14 milioane de doze, la 19 milioane de locuitori.

”Dacă vaccinarea pentru Covid-19 va fi asemănătoare cu cea antigripală, fiind efectuată anual, va reprezenta o problemă pentru autorități, pentru infrastructura actuală. Este vorba de milioane bune de doze de vaccin, care vor fi aduse în țară, depozitate pentru câteva zile, distribuite la nivel național în toate centrele respective, administrate, urmărite loturile, etc. Și, în general, vor fi necesare două doze, la un interval de două săptămâni, deci trebuie să existe o evidență foarte clară cu ce vaccin a fost vaccinată persoana respectivă, deoarece eu sper să existe mai multe vaccinuri care să fie disponibile și pentru România”, a explicat Trandafir, pentru portalul MedicalManager.ro.

“Asociația noastră este pregătită să ajute în orice moment cu infrastructura pe care o are, dispunem de sute de mașini de distribuție, avem zeci de mii de metri pătrați de depozitare. Astfel putem veni în ajutorul autorităților, pentru a rezolva această problemă a vaccinării cât mai rapide”, a mai arătat Trandafir.

Ce este ADRFR

Înființată în 2003, Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) reprezintă interesele a peste 50% din piața de distribuție și retail farmaceutic autohton. Din 2012, Asociația este membru cu drepturi depline al GIRP – Groupement International de la Repartition Pharmaceutique (Asociația Europeană a Distribuitorilor Farmaceutici).