Ediția de noiembrie a newsletter-ului Universul Alliance Healthcare Romania propune o privire de ansamblu asupra seriei conferințelor ”Farmacistul Antreprenor”, conturată de Ionuț Gălățanu, Director Național Vânzări Farmacii, care a vorbit despre rolul farmaciei independente în diversificarea serviciilor de sănătate românești, cât și despre nevoia susținerii farmacistului antreprenor cu instrumentele potrivite pentru a face față cu succes complexității provocărilor din ultima perioadă.

“În 2019, farmacia independentă era tot mai mult afectată de schimbările de legislație dar și de creșterea numărului de farmacii de lanț, motiv pentru care farmacistul antreprenor era pus în fața unor provocări multiple. Pe acest fond, s-a născut ideea organizării acestor conferințe din dorința de a sprijini administratorii și managerii farmaciilor independente. Formatul era similar celui de anul acesta, trei conferințe, în trei regiuni din țară, însă, din păcate, după prima conferință ținută la Brașov, în martie 2020, pandemia ne-a forțat să sistăm proiectul”, a declarat Ionuț Gălățanu.

“În tot acest timp am continuat să oferim sprijin farmaciilor independente și am căutat împreună cele mai bune soluții pentru depășirea oricăror obstacole. Anul acesta am reluat proiectul conferințelor Farmacistul Antreprenor, pe de o parte, ca urmare a solicitărilor primite de la o parte dintre clienții noștri, dar și din dorința noastră a fi alături de farmacia independentă în evoluția sa către viitor”, a mai spus acesta.

Conferințele ”Farmacistul Antreprenor” s-au desfășurat în lunile octombrie și noiembrie în trei localități văzute ca poli regionali: Mamaia (4-6 octombrie), Brașov (18-20 octombrie) și Iași (1-3 noiembrie). În baza conceptului inițial, a fost gândit un program dinamic, interactiv, cu sfaturi practice pentru cei aproape 400 de participanți, administratori și antreprenori de farmacii independente, care au avut ocazia de a interacționa cu colegii lor din țară, dar și cu speakerii invitați.

“Am avut, într-adevăr, o serie de invitați speciali, adevărați profesioniști în diverse domenii de activitate, așa cum sunt, de altfel, și clienții noștri, care au împărtășit experiențe din evoluția afacerii lor relevante domeniului nostru”, a explicat Ionuț Gălățanu.

Spre exemplu, Cristina Bâtlan, co-fondatoarea brandului de succes Musette, a făcut o analogie între provocările întâmpinate de către producătorii locali de încălțăminte și marochinărie în lupta cu marii producători și cele întâmpinate de farmaciile independente în competiția cu marile lanțuri. Concluzia a fost că afacerea independentă are o serie de avantaje față de marile lanțuri, însă, investiția în timpul alocat promovării afacerii proprii este esențială.

O intervenție de impact a avut Octavian Pantiș, Autor, Trainer & Antreprenor, care a abordat leadershipul dintr-o perspectivă inovatoare, dinamică, oferind audienței câteva instrumente interesante pentru construcția unei echipe motivate. Emil Dobrovolschi, căpitan de aviație, unul dintre invitații speciali ai conferinței de la Brașov, a facut o analogie captivantă între provocările întâmpinate în industria aeronautică și industria farmaceutică.

De asemenea, o serie de resurse și instrumente pentru o comunicare eficientă au fost aduse de expertul în comunicare, Valentin Văcăruș, Managing Director Godmother, una dintre cele mai importante agenții locale de publicitate, care a evidențiat atât necesitatea unui plan de promovare a afacerii, cât și coerența și consecvența punerii acestui plan în aplicare.

Ne-a bucurat să vedem feedback-uri favorabile din partea participanților care au apreciat toate aceste intervenții, inclusiv cele ale reprezentaților Cegedim, sau ale colegilor noștri de la Alphega, ca fiind foarte utile și încurajatoare. Vom continua să construim prin aceste conferințe o adevărată platformă de susținere a farmaciștilor antreprenori independenți, prin oferirea deopotrivă a unui forum de discuții și schimb de experiență, cât și a unui set de instrumente la zi cu ajutorul cărora aceștia să poată să dezvolte și să își crească afacerea, punând permanent în centru, pacientul”, conchide de Ionuț Gălățanu, Director Național Vânzări Farmacii Alliance Healthcare România.

 

Sursa: https://www.linkedin.com/pulse/conferin%2525C8%25259Bele-farmacistul-antreprenor-platforma-nwr2f/