Asociația Bolnavilor de Cancer, în parteneriat cu Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, Farmaciile Alphega și Farmaciile Beneva, vă invită la conferința de lansare a aplicației iMedico în data de 27 noiembrie 2024, Hotel Mercure Unirii, începând cu ora 11.00.

Unul din obiectivele Asociației Bolnavilor de Cancer (ABC) alături de partenerii săi, este acela de a crește gradul de adresabilitate în rândul populației dar mai ales a pacienților cronici la accesarea serviciilor medicale, la accesarea medicamentelor. În acest context, Asociația Bolnavilor de Cancer propune un instrument care să eficientizeze accesul pacienților la terapiile disponibile in farmaciile cu circuit deschis și să dezvolte un instrument performant de telemedicină, informarea populației cu privire la sănătate.

Descoperă iMedico – aplicația mobilă inovatoare creată pentru a simplifica accesul pacienților la medicamentele de care au nevoie.
Cu iMedico, pacienții pot afla în timp real dacă medicamentul este disponibil în farmaciile din apropiere. Utilizând coordonatele GPS, aplicația trimite întrebarea referitoare la disponibilitatea unui produs către farmaciile aflate într-o rază de până la 10 km de locația pacientului. Farmaciile pot răspunde rapid cu ‘Da’ sau ‘Nu’, oferind răspunsuri precise privind disponibilitatea medicamentului căutat și realizarea unei conexiuni directe între utilizator și farmacie.

Acest proiect este unul pilot, implementat pentru platforma Android.

Aplicația cuprinde și alte funcționalități conexe, și anume:
-Asistentul Virtual – Suport pentru sănătatea ta! Interacționează cu un asistent virtual prietenos, pregătit să îți ofere informații utile despre diverse afecțiuni și sfaturi generale despre sănătate.
-Buzunarul cu documente digitale

Aplicația are o secțiune specială în care îți poți păstra documentele in format digital – de exemplu imaginea unei rețete sau rezultatul ultimei investigații medicale, pentru a le avea la îndemână atunci când interacționezi cu un medic sau farmacist.

Beneficii Pacient:

•Are posibilitatea să afle în timp real unde se găsesc medicamentele necesare. Acest instrument nu se dorește a fi unul profund automatizat, se dorește în primul rând încurajarea contactului direct între utilizator și specialist, în cazul nostru, cu farmacistul.
•Pacientul are acces la CallCenter de navigare și sprijin – în cazul în care farmaciile din proximitate nu au un anumit produs, navigatorii ABC pot extinde căutarea. De asemenea, la CallCenter poate sesiza lipsa medicamentelor care sunt incluse in programele naționale de sănătate. Utilizatorii pot beneficia de informații medicale generale (de la medic ABC), consiliere psihologica, consiliere nutrițională, toate gratuite. Această componentă este a partenerului Alianța Pacienţilor Cronici din România – și intră pe zona de promovare și extindere Call
•Află în timp real care sunt ofertele / promoțiile farmaciilor înrolate și astfel, utilizatorul poate beneficia direct in farmacie de toate activitățile de sprijin.
•Poate iniția conversații cu modulul de inteligență artificială – Asistentul Virtual (verbal), instrument conceput să răspundă tuturor întrebărilor legate de sănătate și care contribuie la educația sanitară a utilizatorului.

Beneficii Farmacie

•Eficientizarea rolului farmaciei și a farmacistului în viața comunității locale și întărirea relației farmacist – pacient.
•Aplicația își propune sa faciliteze farmaciștilor recâștigarea rolului pentru care s-a pregătit, în folosul pacienților.
•Eliminarea disconfortului creat de aglomerarea farmaciei, doar pentru a adresa o întrebare cu privire la disponibilitatea unui produs.
•Promovarea practicării reale a profesiei de farmacist (prin prepararea unor produse specifice recomandate).
•Informarea populației generale cu privire la anumite produse sau anumite facilitați oferite de farmacie.

Invitația la acest eveniment se adresează tuturor lanțurilor de farmacii, distribuitori de medicamente și dispozitive medicale, autorități, societăți medicale profesionale, asociații de pacienți, companii farmaceutice și mediul academic.

Persoanele interesate pot confirma participarea pe adresa: contact@fabc.ro.

Detalii pe IMEDICO.RO.