DEZBATERE PROFESIONALĂ

HPV: Mituri și Prevenție

Studiu de caz Campania Alphega Constanța

DEZBATERE LIVE on şi

joi, 18 aprilie 2024, ora 11.00 - 12.00

HPV este responsabil pentru:

90%

mai mult de 90% dintre cancerele de col uterin

75%

75% dintre cancerele vaginale

69%

69% dintre cancerele vulvare,

90%

90% dintre cele anale

70%

70% dintre cele orofaringiene și 63% din cancerele peniene

Soluția

Vaccinul anti-HPV are potențialul de a preveni peste 90% dintre cazurile de cancer asociate cu HPV. Vaccinurile pentru HPV sunt sigure și eficiente în prevenirea infecțiilor cronice cu HPV, a leziunilor precanceroase de grad înalt și a cancerelor invazive.

Mai mult, de la 1 Decembrie 2023, prin Programul Național de Vaccinare, vaccinarea anti-HPV se realizează în regim compensat, astfel:

Farmaciștii Alphega din județul Constanța și-au concentrat eforturile în cadrul campaniei de prevenție, educare și informare „HPV nu face excepții. Tu faci?” și au organizat un eveniment pentru pacienți. Acesta a avut loc pe 13 aprilie, iar timp de două ore, aproximativ 200 de pacienți au putut afla de la dna dr. Ioana Torok Popa informații prețioase despre HPV și vaccinarea anti-HPV. Pacienții au beneficiat și de o sesiune de Q&A, în urma căreia au primit răspunsuri la toate curiozitățile pe care le aveau. Evenimentul a fost cu participare gratuită, fiind susținut de 8 farmacii, cu 20 de puncte de lucru, din partea cărora au participat 15 farmaciști.

Vino să afli:

  • Cum s-a desfășurat campania
  • Cum au reacționat pacienții la inițativa farmaciilor Alphega
  • Care au fost rezultatele și lecțiile campaniei.