Compania Telios Care, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și Centrul pentru Inovare în Sănătate HIVE organizează în perioada 16-19 septembrie 2021 Hackathon-ul de Telemedicină, cu scopul de a educa și inspira studenții să facă față provocărilor europene în materie de sănătate.

Această competiție își propune să încurajeze apariția unei noi generații de inovatori în domeniul sănătății și se adresează studenților de la medicină, cât și tinerilor antreprenori.

Aceștia vor lucra în echipe pentru a răspunde provocărilor hackathon-ului, încercând să găsească soluții la diverse probleme care la care poate răspunde telemedicina, propunând soluții sub formă de prototip/ mockup.

Vor fi acceptați 100 de participanți, care vor lucra în grupuri online în cele 4 zile ale concursului, juriul urmând să decidă cine va câstiga premiile puse în joc pentru soluția ori prototipul dezvoltat pe o anumită provocare aleasă anterior.

Înscrierile au loc până pe data de 29 august, aici.

Anul trecut, Telios Care a organizat un concurs asemănător, cu tematica e-Mental Health Hackathon.

Telios Care aduce în România mai mult de 25 de ani de experiență din SUA în servicii de îngrijire medicală la distanță. Compania oferă angajaților și persoanelor asigurate acces non-stop la consiliere medicală de specialitate și wellness pentru o gamă largă de specialități. Telios Care este partener de încredere pentru lideri de piață în asigurări de sănătate, alături de care transformă experiența medicală a peste 100.000 de beneficiari din domenii precum retail, IT, servicii financiare, producție și transport.