Gabriela Tătărîngă, Președintele Colegiului Farmaciștilor Iași, consideră că în ultimii ani perspectiva asupra profesiei de farmacist s-a schimbat foarte mult în contextul socio-economic al României.

“Dacă atunci când am terminat eu facultatea prepararea medicamentelor în receptură reprezenta un pilon important al profesiei, acum totul este orientat către pacient și nevoile sale. Prin urmare, consider comunicarea profesionistă cu pacientul a fi astăzi motorul meseriei noastre. Indiferent de domeniul său de activitate, farmacistul trebuie să aibă puterea de a accepta schimbarea, de a înțelege o serie de principii financiare de bază, de a gestiona corect resursa umană, toate acestea completând de altfel profilul profesional al farmacistului”, afirmă Gabriela Tătărîngă pentru portalul FarmaciaViitorului.ro .

În opinia președintelui Colegiului Farmaciștilor Iași, succesul nu este o rețetă, ci o destinație la care nu se ajunge ușor: “Fiecare dintre noi ne construim drumul către succes zilnic, prin faptele și acțiunile noastre. Dacă ar fi sa mă gândesc la o definiție a acestui termen, aș putea numi succesul o combinație fericită între viața profesională și cea personală, în care ne dorim să învățăm să fim profesioniști, să ne educăm conștient, să facem cu pasiune lucruri pozitive și să ne adaptam cu ușurință schimbarilor”.

Gabriela Tătărîngă susține că studenții sunt la momentul în care tinerețea și creativitatea depășesc experiența și pentru a avea succes trebuie să își construiască profesia în jurul unor valori care să le permită să se orienteze în domeniul vast al profesiei. “Cum poți să construiești acest lucru decât învățând cu interes și seriozitate la fiecare obiect de studiu din facultate? Dezvoltarea personală este și ea necesară pentru că puterea de a înțelege, de a accepta și de a tolera trebuie să completeze profilul unui profesionist care înainte de toate este un OM bun”, conchide Președinte Colegiul Farmaciștilor Iași.

Gabriela Tătărîngă este membru în Boardul Profesional Farmacia Viitorului. Programul lansat de Oameni și Companii cu susținerea Farmexpert și Alphega Farmacie, se adresează studenților din anii terminali (IV și V) și vrea să răspundă provocărilor meseriei de farmacist, așteptărilor pe care studenții le au înainte de a intra pe piața muncii, schimbărilor din ultimii ani și solicitărilor impuse de noile tehnologii și de aplicațiile dedicate farmaciștilor. Programul include platforma electronică dedicată www.farmaciaviitorului.ro și concursul național „Farmacia Viitorului”. În cadrul concursului, vor fi selectate și premiate cele mai bune 3 eseuri pe o temă dedicată. Temele majore propuse se referă la etica în activitatea farmaceutică și interacțiunea cu pacienții, managementul farmaciei comunitare, producția industrială și dezvoltarea durabilă.