”Acest program va crea un triunghi al orientării profesionale, în care sunt implicate Facultatea de Farmacie și studenții acesteia, Colegiul Farmaciștilor și inițiatorii programului, interfața între cele două și piața economică”

A declarat Gabriela Tătărîngă, Președintele Colegiului Farmaciștilor Iași în cadrul lansării Programului Farmacia Viitorului la Iași, vineri 20 aprilie 2018.

„Din întâlnirile anterioare îmi dau seama că acest program pare unul extrem de complex, cu elemente absolut necesare unui viitor farmacist: știință, implicare, voluntariat, flexibilitate și adaptabilitate la aceste condiții specific românești. Am încredere în viziunea studenților din Iași și sunt convinsă că vom avea surprize extrem de plăcute” acestea au fost cuvintele prin care Președintele Colegiului Farmaciștilor Iași, Gabriela Tătărîngă le-a urat succes studenților la Farmacie din Iași, în momentul lansării oficiale a  Programul ”Farmacia Viitorului”.

Creșterea gradului de informare, activare și angajare al studenților farmaciști este scopul Programului ”Farmacia Viitorului”, prezentat pe 20 aprilie și în fața studenților Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Este cea de-a patra prezentare oficială a programului, după cele organizate la București, Târgu Mureș și Timișoara. Studenții ieșeni și-au arătat interesul față de activitățile programului, care includ o platformă electronică dedicată (www.farmaciaviitorului.ro) și concursul național ”Farmacia Viitorului”.

Inițiativa Farmexpert și a Farmaciilor Alphega, pusă în practică cu ajutorul Oameni și Companii, se adresează studenților farmaciști din anii terminali și vrea să răspundă provocărilor meseriei de farmacist, așteptărilor pe care studenții le au înainte de a intra pe piața muncii, evoluției pieței și solicitărilor impuse de noile tehnologii dedicate farmaciștilor. Activitățile din Programul Farmacia Viitorului se desfășoară sub supravegherea unui Board Științific format din reprezentanți ai Facultăților de Farmacie implicate în program și specialiști din Colegiile Farmaciștilor.