În procesul de dezvoltare al produselor digitale calitatea datelor joacă un rol esențial, iar chatbotul  Pharmachat utilizează doar date oficiale, cu o calitate impecabilă”, a explicat Gabriel Pavel, membru al boardului companiei Apollo AI Technologies modul în care a fost dezvoltat chatbotul dedicat tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății. Intervenția sa a avut loc în cadrul evenimentului de lansare a chatbotului Pharmachat, organizată în 3 august 2023.

O altă zonă pe care o adresăm foarte puternic este zona de ”user experience”, adică calitatea interacțiunii pe care utilizatorul o are cu aplicația noastră. Ne dorim ca totul să se desfășoare în limbaj natural, iar farmacistul sau medicul care utilizează chatbotul să nu aibă nevoie de pregătire sau un training foarte lung, ci să poată folosi imediat acest instrument” a continuat explicațiile Gabriel Pavel.

Acesta a mulțumit echipei de farmaciști Alphega care au testat aplicația și au validat răspunsurile chatbotului în perioada sa de dezvoltare: ”Am primit input-uri extrem de valoroase. Colegii farmaciști Alphega ne-au învățat ce să facem, dar și ce să nu facem, iar toate sugestiile au fost încorporate etapizat în platformă și au contribuit substanțial la dezvoltarea sa” a continuat Gabriel Pavel în cadrul intervenției sale.

Membru al Boardului companiei Apollo AI Technologies, specializată în utilizarea inteligenței artificiale, ca să dezvolte interfețe inteligente pentru domeniul sănătății, Gabriel Pavel a vorbit și despre perspectivele de dezvoltare ale chatbotului Pharmachat, precizând că este deja funcțională aplicația pentru telefoanele mobile cu sistem android. Viitoarele dezvoltări includ integrarea chatbotului în sistemele pe care farmaciștii le folosesc deja, precum cele de facturare sau alte instrumente de gestiune, sau integrarea funcției ”voice to text”, care ar permite medicului sau farmacistului să dicteze întrebarea pe care o are pentru chatbot și ar salva atfel timpul utilizatorilor.

Pharmachat a fost dezvoltat de compania românească Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor și farmaciștilor cu susținerea partenerului Alphega Farmacie.

Pharmachat procesează peste 8.500 de RCP-uri pentru medicamentele autorizate în România, oferind acces instant la peste 1,7 milioane de interacțiuni dintre medicamente. Astfel, Pharmachat devine ghidul esențial pentru toți specialiștii din domeniul sănătății aflați în căutarea informațiilor actualizate și relevante despre medicamente.