Ce de-a 11-a ediție a Forumului Industriei Farmaceutice sub deviza „Realități și provocări, o analiză pertinentă a industriei farmaceutice”, va avea loc pe 18 octombrie 2022 și va fi găzduit de Hotel Novotel, București.

Prezenta ediție a FIF își propune să aducă împreună autorități și factori decizionali cheie ai industriei farmaceutice pentru a schița imaginea de ansamblu a unui domeniu în permanentă evoluție.

Printre speakerii confirmati se numara si Consilier Prezidențial, Diana-Loreta Paun, Secretar de stat, Ministerul Sanatatii – Andrei Baciu, Nelu Tataru, Presedinte, Comisia pentru Sanatate a Senatului si Camera Deputatilor la a XI-a editie a Forumului Industriei Farmaceutice 2022.

Totodată, Forumul Industriei Farmaceutice este o ocazie pentru experți să analizeze tendințe, modalități prin care se pot aborda nevoile curente și adaptarea la contextul socio-economic.

Având în vedere faptul că sectorul Farmaceutic a fost nevoit să gestioneze numeroase provocări în ultima perioadă, mai ales cele impuse de implementarea de noi reglementări europene, o astfel de reuniune este binevenită în prag de 2023. Manageri ai marilor companii producătoare, companii de import și distribuție, față în față cu Ministerul Sănătății, Consiliul Concurenței, Casa Națională de Asigurări și Asociații reprezentând pacienți și specialiști vor putea discuta deschis și stabili priorități pentru bunăstarea și creșterea relevantă a unui domeniu cheie pentru economie și cetățeni.

“Realități și provocări, o analiză pertinentă a industriei farmaceutice” își propune o agendă ambițioasă pentru a acoperi cât mai multe subiecte de actualitate, care vor cuprinde fără a se limita la trendurile pentru anul 2023 în industria farmaceutică, strategii de gestiune a relației dintre industria farma şi autorități, precum și creșterile de prețuri și impactul acestora.

Programul conferinței este unul intensiv, iar după sesiunea de înregistrare și welcome coffee, va demara panelul dedicat discuțiilor. Dintre temele principale ale ediției FIF din 18 octombrie 2022, menționăm:

  • Gestionarea efectelor crizei pandemice și impactul pentru industrie;
  • Rearanjarea modelelor de business în industria Farma;
  • Perspective asupra taxei clawback și efectele implicate;
  • Telemedicina ca beneficiu sau piedică în evoluția stării de sănătate;
  • Accesul la servicii medicale compensate;
  • Scumpirile în lant din anul 2022;
  • Accesul pacienților la medicamente inovatoare;
  • Inegalitatea dintre cetățenii români și cetățenii celorlalte țări UE;
  • Asigurarea accesului universal la imunizare în România – legea vaccinării;
  • Medicamente retrase de pe piață.

Vor conduce discuții și vor răspunde la întrebări și: Sorin Lungu, Director Direcția bunuri de consum, Consiliul Concurenței, Simona Cocoș, Președinte Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România, Iulia Roşian, Președinte RASCI, Laurențiu Mihai, Director General Organizația de serializare a Medicamentelor din Romania (OSMR), prof. Univ. Dr. Farm. Dumitru Lupuleasa, Președinte Colegiul Farmaciștilor din România, Rozalina Lăpădatu, Președinte Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune, Marius-Cristian Oprișan, Șef CRPECA Constanța, Agenția Națională Antidrog.

Evenimentul se va încheia cu un business lunch, confirmând caracterul interactiv al FIF, constituit sub forma unor dezbateri menite să ajute la trasarea de planuri concrete pentru adaptarea la noile tendințe și cadrul legislativ. Forumul Industriei Farmaceutice 2022 este ocazia unică de a reuni cei mai importanţi oameni ai momentului din companiile producătoare, importatoare şi distribuitoare de medicamente, alături de autorități și este un eveniment marca Pharma Business Services. Mai multe informații despre conferință puteți afla accesând website-ul evenimentului, www.forumpharma.ro/.