Persoanele care folosesc picături oftalmice trebuie să verifice din nou dacă produsul se află pe lista de medicamente retrase de pe piață, emisă recent de FDA.

FDA a anunțat că mai multe produse ar putea provoca infecții oculare sau orbire, după ce s-a descoperit contaminare bacteriană și condiții nesanitare la o unitate de producție. Mărcile afectate sunt vândute de mari retaileri precum CVS, Target, Amazon și Walmart. Ele includ CVS Health, Leader (Cardinal Health), Rugby (Cardinal Health), Rite Aid, Target up & up și Velocity Pharma.

CVS, Rite Aid și Target înlătură produsele de pe rafturile magazinelor și de pe site-urile web, dar variantele afectate ale mărcilor Leader, Rugby și Velocity pot fi încă disponibile în alte magazine sau online și nu ar trebui să fie achiziționate, a avertizat FDA.

FDA a publicat lista completă a celor 26 de medicamente retrase. Această notificare vine în urma retragerii altor mărci în acest an care au fost, de asemenea, legate de condiții de producție nesanitare. Persoanele care dețin picăturile oftalmice retrase ar trebui să urmeze ghidurile FDA pentru a le arunca, ceea ce poate implica să le aducă la un punct de colectare a medicamentelor.

Orice persoană care prezintă simptome de infecție oculară după utilizarea produselor retrase ar trebui să solicite imediat ajutor medical, a avertizat FDA. Simptomele unei infecții oculare pot include dureri oculare, lăcrimarea ochilor sau mâncărime, umflături, secreții, vedere încețoșată și sensibilitate, conform Cleveland Clinic.

FDA nu a primit niciun raport de infecții sau orbire legate de aceste noi 26 de produse retrase. Alte picături oftalmice retrase în acest an au fost legate de patru decese, precum și de pierderea vederii la 14 persoane, conform CDC (Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor).

 

 

Material preluat și tradus de pe: www.medscape.com