3 zile. 16 ore de lucrări științifice. Peste 240 de participanți în livestream din peste 50 de localități din țară.

Acestea au fost coordonatele principale ale celei de-a VIII-a ediții a evenimentului anual dedicat farmaciștilor de spital organizat de Alliance Healthcare România cu sprijinul Colegiului Farmaciştilor din România – devenit un reper atât din punct de vedere al temelor de interes abordate, cât și al nivelului științific ridicat al speakerilor.

Evenimentul științific online desfășurat în perioada 18 – 20 mai a reunit și în acest an pe unii dintre cei mai buni specialiști farmaceutici ai momentului din mediul academic, asociații profesionale, experți cu îndelungată experiență practică, care au abordat unele dintre cele mai importante teme și provocări specifice profesiei.

„Este extrem de important ca în societatea medicală românească farmacistul de spital să dobândească un rol mai larg, mai ales că vine cu un set suplimentar de cunoștințe, experiență și o viziune la practica medicală în medicina generală” a subliniat Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, dr. Andrei Baciu.

Timp de trei zile, peste 20 de lectori au abordat o varietate de subiecte de interes, de la reglementările pentru prescrierea medicamentelor de risc și rolul farmacistului în dezvoltarea de radiofarmaceutice, până la cele mai recente știri în finanțarea spitalelor în perioada post-COVID.

„Serviciile farmaceutice în ansamblu nu exclud farmacistul din farmacia spitalului. Dimpotrivă, acest serviciu esențial își poate dovedi, în primul rând, valoarea sa în farmacia spitalului. Avem nevoie de mai multă muncă în acest sens. Pentru prima dată în istoria noastră recentă, avansăm la nivel ministerial cu o nouă comisie farmaceutică specializată care va lucra pentru a stabili cel mai precis cadru posibil pentru a proteja farmacistul, dincolo de a oferi unele îndrumări.” a subliniat președintele Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România, dr. Farm. Mihai Răzvan Prisada.

Mulțumim celor peste 240 de participanți (cea mai mare prezență din toate edițiile!), farmaciști de spital care, în ciuda faptului că au fost conectați doar virtual, au manifestat un interes deosebit pentru lucrările prezentate în cadrul evenimentului științific, interacționând cu lectorii în timp real prin întrebări legate de situații concrete cu care aceștia se confruntă în practica profesională curentă.

În ciuda numeroaselor provocări, farmaciștii din spitale se străduiesc, pas cu pas, să-și recapete locul în echipele medicale. Împreună cu partenerii săi, Alliance Healthcare România a sprijinit și sprijină în mod constant comunitatea farmaciștilor de spital în demersul acestora de a-și consolida poziția de verigă indispensabilă în sistemele noastre medicale și farmaceutice.