Studenții la farmacie din toată țara se pot înscrie în Concursul Național Farmacia Viitorului 2021, din cadrul programului de informare, activare și implicare, dedicat lor și dezvoltat de Oameni și Companii cu susținerea Alphega Farmacie și Alliance Healthcare România. Tematica din acest an este Farmacistul antreprenor, iar marele premiu este o vizită la Boots London, liderul farmaciilor din Marea Britanie și membru al Grupului Walgreen Boots Alliance.

Activitățile programului sunt jurizate de Boardul Profesional format din decani ai Facultăților de Farmacie, alături de președinți ai Colegiilor farmaciștilor și reprezentanți Alliance Healthcare și Alphega Farmacie.  Ultima întâlnire a Board-ului, care a avut loc pe 8 decembrie 2020, a stabilit tematica competiției, calendarul desfășurării concursului național și premiile ce vor fi acordate la finalul concursului.

Mecanismul concursului este următorul: în perioada 28 ianuarie – 8 aprilie vor avea loc, pe platforma ZOOM, 6 webinarii profesionale sub conceptul Farmacistul antreprenor, în care vor fi discutate teme de interes pentru studenții la farmacie, pe zone specializate precum operațional, marketing, financiar, interacțiune și comunicare, cu focus pe studii de caz și cazuri concrete întâlnite în farmacie, relatate direct de către farmaciștii antreprenori Alphega, cu experiență în conducerea propriilor farmacii.

Va urma etapa Competiției de Eseuri, iar până pe 29 aprilie, studenții vor avea timp să depună eseurile lor încadrate în tema generală „Viitorul serviciilor în farmacie”, dar nu înainte de a participa și a completa formularele de evaluare de la finalul celor 6 webinarii, pentru a acumula cât mai multe puncte.În intervalul 1-17 mai 2021, lucrările vor fi analizate și punctate de Boardul Profesional, după care, se va stabili clasamentul final, obținut în urma acumulării punctelor obținute prin participarea la webinarii cu cele acordate pentru eseul depus, urmat de premierea câștigătorilor. Pentru a vizualiza toti pașii,  dar și pentru a se înscrie, studenții pot accesa pagina dedicată competiției de pe platforma Farmacia Viitorului, unde informațiile sunt actualizate constant: https://farmaciaviitorului.ro/2021-competitia-farmacia-viitorului/.

 

Programul Farmacia Viitorului, lansat în 2018 de Oameni și Companii, împreună cu Alliance Healthcare România și Alphega Farmacie, este dedicat viitorilor farmaciști și își propune să sprijine studenții să răspundă provocărilor meseriei de farmacist în România, așteptărilor studenților înainte de a intra pe piața muncii, să marcheze schimbările din ultimii ani și evoluția pieței farmaceutice din România, dar și să prezinte noile tehnologii folosite în domeniul sănătății și aplicații dedicate farmaciștilor. Unul dintre obiectivele programului este acela de a îmbina partea teoretică cu studii de caz și aplicații practice, pentru a pune baze cât mai solide în procesul de asimilare a informației, de la specialiști și profesioniști aflați în acest moment  în farmaciei către viitorii specialiști, cei care vor contrui Farmacia Viitorului.

Înscrierile la primul Webinar Farmacistul antreprenor sunt deschise. Și tu poți participa și te poți înscrie în competiție completând formularul de aici: https://farmaciaviitorului.ro/inscriere-webinar-farmacistul-antreprenor-marketing-promovarea-farmaciei-editia-1-din-28-ianuarie-2021/.