Interviu cu Saad Tadlaoui, Administrator Farmacia Adunia, Craiova.

Alphega Farmacie promovează performanţa tuturor partenerilor săi şi susţine orice iniţiativă dedicată sănătăţii. Saad Tadlaoui, administratorul farmaciei Adunia din Craiova, a participat în luna octombrie 2016, la maratonul organizat în Bucureşti.

În acest interviu, nu vom discuta despre ce înseamnă să dobori recorduri sau despre performanţă în business, ci despre oameni valoroşi care îşi iubesc profesia şi sunt motivaţi în fiecare zi să contribuie la îmbunătăţirea vieţii comunităţii din care fac parte.

Ei sunt farmaciştii Alphega, farmaciştii de familie care înfruntă orice obstacol pentru a continua tradiţia bunei practici, profesionişti aflaţi într-un permanent proces de perfecţionare pentru a înţelege mai bine nevoile celor din jur şi care luptă pentru a transforma comunitatea într-o lume mai bună şi mai sănătoasă.

La câte maratoane ați mai participat?

Am început să alerg acum 5 ani ca metodă de a-mi menține greutatea sub control, cât și pentru un tonus general bun. De atunci, am participat în medie la 1-2 maratoane pe an, în cadru organizat.

Ne puteți oferi mai multe detalii legate de pregătirea pentru maraton- cât de des alergați, câți km alergați în medie pe săptămână?

Alerg în medie de 3 ori pe săptămână, între 7-10 km per sesiune, în general în aer liber, pentru că îmi place să mă bucur de natură și am observat că alergatul în aer liber îmi oferă o stare mai bună decât activitatea în sala de sport.

Cum îmbinați viața profesională cu viața sportivă?

În primul rând, alergatul îmi conferă energie și elimină oboseala acumulată într-o zi obișnuită. Astfel, mă ajută să îmi desfășor activitatea profesională mai bine, adică mă organizez mai bine, pot să analizez mai ușor activitatea la finalul unei zile etc.

Ce sfaturi le-ați oferi pacienților sau colegilor dvs care doresc să participe la un maraton?

Să înceapă treptat, fără așteptări prea mari sau nerealiste, mai ales dacă nu se află în cea mai bună formă fizică. Pot să facă la început alergări scurte sau jogging, de 1,5-2 km/zi, urmând să intensifice ritmul după primele săptămâni.

Ce reprezintă pentru dumneavoastră să fiți farmacist Alphega?

Pentru mine platforma Alphega înseamnă respectarea profesiei liberale de farmacist, care din păcate nu mai are aceeași valoare în România, ca acum 30 de ani. Alte țări conferă acestei profesii un statut special, în sensul că sunt încurajate farmaciile de familie, în detrimentul lanțurilor farmaceutice, iar apariția Alphega în țara noastră acoperă astfel un gol de pe piață, pe care toți profesioniștii din domeniu l-au resimțit.

Faptul că această platformă permite farmaciilor asociate să își mențină identitatea, cât și interesul real față de nevoile pacienților, reprezintă argumentele care m-au determinat să devin farmacist Alphega.

Ce v-a îndemnat să adăugați sigla Alphega pe tricoul dvs de maraton?

Faptul că Alphega susține dezvoltarea farmaciilor independente trebuie răsplătit cumva de cei care beneficiază de această umbrelă de dezvoltare, să adaug sigla Alphega pe tricou mi s-a părut un gest minim pe care am putut să-l fac.

Care este cea mai frumoasă experiență a dumneavoastră legată de maraton?

În timpul maratoanelor am cunoscut foarte mulți oameni, din profesii și medii sociale diverse, de la fiecare am avut ceva de învățat. Am întâlnit inclusiv seniori de peste 70 de ani, chestiune care m-a motivat enorm să continui în a mă pregăti și a-mi depăși limitele.