Am înțeles că e timpul să mergem noi către pacient, să le spunem că suntem aici, că ne pot accesa extrem de ușor, că pot intra oricând să ne ceară informații și îndrumări în măsura în care putem să facem asta, iar dacă nu putem cu siguranță îi îndrumăm către un coleg medic” a explicat Andreea Unguraș, Farmacist Melio Farm din Florești – Cluj, care au fost efectele campaniei dedicate sănătății pielii desfășurate în farmacie în această vară.

Organizată sub numele ”Poartă-i de grijă pielii tale”, campania Alphega dedicată sănătății pielii se desfășoară în farmaciile Alphega din țară și include măsurarea parametrilor importanți ai pielii cu ajutorul unui dermoanalizator și discuții cu pacienții prezenți în farmacie pentru a identifica dacă există o rutină a îngrijirii pielii și dacă aceasta este cea corectă.

Farmacist Andreea Unguraș a remarcat că acesta este cel mai mare proiect de informare și educare în care s-a implicat cu efecte inclusiv asupra echipei de farmaciști: ”E un proiect care ne-a schimbat pe noi, pentru că am înțeles de fapt ce ne dorim și care este obiectivul nostru ca farmaciști. Vrem să facem parte dintr-o echipă medicală, alături de medic, echipă care să contribuie la menținerea stării de sănătate a pacientului și a stării sale de bine”.

Andreea Unguraș a explicat celor prezenți care sunt diferențele între produsele cosmetice și cele dermatocosmetice, aratând că: ”Diferența constă în modul lor de formulare, în ingredientele pe care le conțin și, mai ales, în faptul că dermatocosmeticele îți oferă siguranță: siguranța faptului că au fost testate, că sunt sigure, că sunt blânde și acesta cred că este cel mai important aspect al siguranței.  În plus, la dermatocosmetice știm de la ce vârstă le putem aplica, știm cine le poate aplica, iar produsele cosmetice nu beneficiază de aceleași lucruri.

În privința sfaturilor pe care farm. Andreea Unguraș le dă pacientelor sale pentru a avea o piele frumoasă și sănătoasă, acestea sună așa: ”Să avem o rutină simplă, pe care să ne asigurăm că o putem face zi de zi. Să nu încercăm ceva complex, de care să nu reușim să ne ținem. Iar rutina zilnică corectă a celor 3 include:

  1. Curățare (demachiere)
  2. Hidratare
  3. Protecție solară (obligatorie)” susține farmacista Andreea Unguraș.

În încheierea webinarului Caspa.ro, Andreea Unguraș a transmis tutor celor prezenți câteva sfaturi: ” Eu merg pe recomandări simple și clare: beți apă, mâncați sănătos, faceți mișcare, aveți grijă cu soarele și stabiliți-vă o rutină pe care să o respectați. Sănătate este un dar pe care îl primim și de care trebuie să avem grijă în fiecare zi!”

Webinarul Caspa.ro dedicat Sănătății Pielii organizat în septembrie 2023 este una dintre activitățile comunității asociațiilor de pacienți Caspa.ro. Comunitatea include peste 125 asociații de pacienți și este susținută de partenerii Alliance Healthcare RomâniaAlphega FarmaciePfizerRegina MariaLiamed, Pharmachat și Diabeta.

Din anul 2017 comunitatea are propria platformă www.caspa.ro, de unde pleacă săptămânal un newsletter gratuit către toți abonații. Puteți rămâne în contact cu activitățile comunității Caspa.ro abonându-vă la newsletter aici sau urmărindu-ne pe pagina de Facebook sau Linkedin.